En vanlig dag utan skor

Mina skor gick sönder när jag kom hem igår, mina vagabondstövlar. Dom passar till allt och är lagom vintriga, en aning tråkiga kanske. Men som alla andra par jag haft tidigare (förmodligen 7-8 par, likadana), så går dragkedjan sönder där skaftet på stöveln oftast böjs. Finns inget annat att göra än att lämna in dom på Vagabond i Stockholm och få ett par nya. Denna gång kanske jag köper några andra.

I vilket fall som helst så behöll jag inte så många skor i Skellefteå, så de enda paren jag har nu (när dom vardagligaste skorna är sönder) är träningsskor och mina väldigt höga klackskor, ett par korta och ett par overknee.

Vad har man då på sig till vanliga (min typ av vanliga) kläder, en dag då det är plusgrader och allt smälter. Då marken består av vattenpölar, snöblask och blankis. Kjol eller vida byxor och träningsskor? Nej jag väljer mina klackskor med låg skafthöjd. Jag har i och för sig använt dom hela vintern på is och inte ramlat en gång men det känns värre att ha dom när jag inte har något annat alternativ.

Så igår beställde jag ett par nya skor, lite vårigare, ett par låga finskor utan vare sig knytning eller dragkedja. Jag har aldrig haft den sortens sko tidigare så vi får väll se hur den sitter när den kommer. En av tjejerna i Växjö hade ett par och dom var så snygga på henne så jag var bara tvungen, och nu hoppas jag att dom kan passa lika bra på mig.

Skärmavbild 2017-03-17 kl. 22.35.51