Familjen

Vaknade med solen i ögon vid sju i morse. Är lite besviken att det inte var en katt (Whisky)  som väckte mig, men han är antagligen lite grinig för att jag lämnat honom här, han kanske ändrar sig under veckan. Somnade i alla fall om och vid åtta var jag uppe och nere i köket. Emils mamma och pappa hade varit vakna ett tag, ett ganska långt tag. Vi pratade och pratade och pratade och sedan åt jag havregrynsgröt med äpple och kiwi.

Det blir inte mycket gjort såhär första dagen man kommer hem, det blir mest att träffa alla och prata med alla.

Vid lunch åkte jag och Emils mamma in till ”centrum” och åt. Centrum i Ånge består av ett Coop och några angränsande affärer. Bland annat en klädaffär, en elkedja, någon bank, en tandläkare, kommunhuset också såklart, ja lite sådär något av varje.

(Jag kan redan nu tala om att det kommer bli mycket katter här, varje dag.)

Efter att vi hade ätit åkte Emils mamma och pappa till Timrå för att se Emils lillebror Elias spela hockey. Jag träffade mamma och vi gick en sväng (under hennes lunch). När den var slut promenerade jag hem igen och inväntade pappa. Vi åkte och handlade mat och sedan packade jag in hund (Emils föräldrars hund) och två katter och åkte till Östavall för att laga och äta middag. Pappa och jag hälsade även på farmor en sväng, kära farmor. Lagade ”Farmors kycklingsoppa” (Emils farmor) och tittade lite på hockey. Nu är jag tillbaka i Ånge igen (pust) och ligger i sängen för att snart sova. Kycklingsoppan är förresten bland en av de bästa. Varsågoda!

Farmor Doris kycklingsoppa (2 portioner, typ)

2 kycklingfiléer
2 hönsbuljonger
1 gul lök
1 palsternacka
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 burk böngroddar
1,5 l vatten
salt
peppar
curry
persilja

Strimla kycklingen och stek den med salt peppar och curry. Skiva samtidigt löken och bryn den i en tesked olja tillsammans med grönsakbuljongen. Töm på vattnet när löken blivit guldgul. Hacka morötter, palsternacka och selleri i lika stora bitar. Koka detta tillsammans med löken och buljongen. Tillsätt kycklingen, majsen, vattenkastanjerna, bambuskotten och böngroddarna när morötterna fått lagom konsistens. Smaksätt med salt, peppar, curry och persilja.