Underbara hem

Lägenheten var hel fantastisk, helt makalöst fantastisk. Jag har varit så nervös men det var så mycket finare än vad jag förväntat mig.

Jag tog med mig nästa hela familjen. Filip och pappa följde med för att hjälpa mig med att mäta och ta kort. Vi har en del projekt pappa och jag som vi ska jobba med till lägenheten, så det var också bra att han fick följa med och se hur det ser ut (så att inte jag har massa idéer som kanske egentligen inte alls fungerar). Sedan var Emils mamma väldigt nyfiken så hon följde också med (eller stannade till på vägen till Örnsköldsvik, Emils lillebror hade match, därför var även Emils morfar också med).

Det var fortfarande mycket som inte var klar men man kunde ändå få en ganska bra uppfattning om hur lägenheten kommer att se ut när allt är klart. Kan ju vara roligt att inte se för mycket också. Golven var fortfarande täckta i papper och vitvarorna var inte på plats, övrigt var det en del smådetaljer som saknades. OCH trotts detta så vet jag redan nu att det kommer vara den finaste lägenheten av många.

IMG_2910

Jag ska lägga upp lite bilder och ta er igenom lägenheten men vi börjar här, såhär glad är jag idag.

IMG_2838

Kök, matrum och vardagsrum. Senaste gången då jag och min bror var i lägenheten på stamvisningen kändes det som att lägenheten var jätteliten. Den här gången var den lite större och jag tror att när allt är klart och allt är avtäckt så kommer den kännas helt perfekt. Det är ett helt fantastiskt ljusinsläpp och det tillsammans med de ljusa väggarna (och allt annat vitt) gör ju faktiskt väldigt mycket.

Något jag är väldigt nöjd med är köksskåpen och jag är framförallt nöjd med att vi faktiskt gick utanför sortimentet för att hitta rätt dörrar till dem. Vitrinluckor och inmonterade spottar har jag drömt om länge!

IMG_2859

IMG_2884

IMG_2929

Om jag ska peka ut det allra allra bästa så är det nog golvet och laminatbänken i köket. Valet av golv var självklart, vi ville ha ett ljust golv med stora plankor. När vi skulle välja materialet till bänken och köksön hade vi lite svårare. Vi började med att titta på alternativen i tillvalskatalogen. Där fanns några kostnadsfria färger i laminat och sedan ekskivor och övriga laminat man kunde betala extra för, jag tror även att det fanns någon i granit. Vi tänkte oss först en ekskiva och det fanns ändå ett alternativ som var lite åt det ljusare hållet. Men när vi var på tillvalsmötet och fick titta igenom vad som fanns så kändes ekbänken inte alls rätt. Trotts att den var vitbetsad så fanns den där röda ektonen kvar. Så vi gick igenom de övriga färgerna de hade i laminat och hittade ett som var identiskt med golvet, det hade det där träutseendet som golvet hade. Så väl där var det valet också ganska enkelt.

Just detta är nog det jag varit mest nervös över, att de inte ska passa ihop alls, att det skulle vara olika färg på golv och bänk, eller att bänkskivan skulle se billig och plastig ut, men det kan inte ha blivit bättre. Bänkskivan kändes till och med som att den var av riktigt trä.

 

IMG_2841

IMG_2881

IMG_2882

Badrummen var de enda vi inte kunde göra några tillval i, eftersom vi kom in som köpare i april och deadline för tillvalen för badrum redan var i början av februari. Skanska gjorde alltså dessa val åt oss, bland annat duschkabiner i båda badrummen. Jag ställde frågan tidigt om vi kunde byta en duschkabin mot badkar men det gick inte.

Vi hade dock sådan ”tur” att det skedde en miss i en annan lägenhet så att de var tvungna att göra om, vilket betydde att de också behövde erbjuda oss andra köpare möjligheten att ändra bad och dusch. Så i det minsta badrummet valde vi att ta bort duschväggarna. Detta betyder dock att vi behöver sätta in badkar och byta blandare själva (eller snarare anlita någon annan), men det är det absolut värt!

IMG_2860

Att vi tog alla skjutdörrar i spegelglas är jag också glad för, rummet och den lite smalare gången till sovrummet känns dubbelt så stor och det är verkligen så snyggt!

IMG_2899 2.jpg

Och såklart, det bästa av allt: utsikten! Den här dagen är utsikten kanske inte helt perfekt, med tanke på årstid, väder och bygge. Och visst hade man önskat att det inte funnits lika mycket fabriker efter kusten. Men hamnparken och hamnen kommer vara helt fantastisk under sommaren och det är det vi får se fram emot.

IMG_2964

IMG_2888

IMG_2967

Huset är ju väldigt färgglatt, visst hade jag valt en annan färg om jag fått bestämma (det är mycket man kan göra annorlunda i världen om man fick göra det själv). Men den syns inte allt för mycket från insidan och det är ju som det är.

Nu ska jag sova, och försöka ta in allt och inreda och möblera i mitt huvud. God natt