Första inköpet till lägenheten

Idag har vi beställt de första sakerna till lägenheten, en soffa och ett vinställ. Vi är nöjda, mycket nöjda!

Igår när jag tog tåget från Stockholm så köpte jag en inredningstidning och hittade där några saker som jag tyckte om och som jag tänkte att jag skulle titta lite extra på. Så idag satte jag mig och gick igenom de sidor jag vikt hörnen på och det visade sig att en av sidorna innehöll en soffa som fanns på möbelaffären här i Ånge. Kan det blivit enklare?

På mammas lunch åkte vi dit tillsammans och kollade på den och det slutade även med att vi beställde den idag. Såklart var Emil med på ett hörn, eller via telefon i alla fall. Vi kände att vi ville beställa idag eftersom leveranstiden var på ungefär fem veckor och hur länge kan man leta efter soffor? Jag har ju letat i ett halvår nu och prisintervallen har varit så bred som den kan, så nu kändes det bra att få det överstökat.

En tresitssoffa med dun i både sittdynan och ryggstödet, superskön att sitta i, som att få en mjuk kram. Det fanns så otroligt många val av tyg men det blev tillslut samma ljusa tyg som på visningsexemplaret och som på bilden nedan. Det är jättesnyggt och det är ju så svårt att föreställa sig soffan i ett tyg man bara får en liten bit av. Men det blir nog riktigt bra.

04-menorca-04

Vi tittade även runt på lite andra saker, som då ledde till att jag hittade ett superfint vinställ. Ett vinställ som ser precis ut som det jag letat efter hur länge som helst men inte hittat. Det är så ofta jag ritar upp en bild i mitt huvud på hur jag vill att saker ska se ut och sedan finns det ingenstans, ungefär som min nya kökslampa som jag och pappa ska bygga. Men den kommer jag berätta om senare.

Mazzi2-slide

mazzi-vinst_ll-003317

Vi la alltså en beställning på vinstället också. Jag valde vitbetsad ek på träplankan, vilket blir precis som golvet och bänkskivan i köket, supersnyggt. Vi är ju inga stora vindrickare men tolv flaskor får det plats så vi kan ju hoppas att vi får mycket besök i sommar.

Igår fick jag sms om att mina paket kommit, men jag hann inte hämta ut dem. Men nu har jag gjort det och har även testat några av kläderna, eller ett plagg, jackan. Jag älskar den! Men ska prova allt i morgon, även jackan igen. Jag hoppas den sitter lika bra då, och att det inte bara är att jag vill ha den så mycket att jag tänker att den sitter bra fast den kanske inte gör det. Vi får se.

Nu ska jag och Whisky sova, han har precis bäddat ner oss båda (trampat på mig i tio minuter) så nu är det dags att stänga ner. God natt på er!