Diesel

I förrgår började Diesel att nysa, inte märkvärdigt mycket men lite då och då. Jag tänkte att han förmodligen fått päls i nosen men igår kväll försvann han ett tag och när vi hittade honom under soffan och jag drog fram honom var han alldeles varm i kroppen, men framförallt på nos och öron. Han hade avstått maten tidigare under kvällen och det är väldigt ovanligt, i alla fall när det gäller Diesel. Så vi började verkligen oroa men vi fick tillslut i honom lite av whiskys fetare mat i alla fall.

IMG_0329

IMG_9438

I morse när jag vaknade låg bara hopkurad i soffan intill sängen. Han åt inte när vi gav honom och han gjorde inget motstånd när jag tog upp honom. Så vid nio ringde jag veterinären i Sundsvall och talade om alla symptom han hade visat. De tyckte att jag skulle ta tempen på honom och överväga att komma in. Katter ska tydligen ha mellan trettioåtta och trettionio grader, Diesel hade fyrtio komma fyra. Så jag ringde upp veterinären på en gång och en halvtimme senare satt jag och pappa i bilen påväg till stan.

När vi kom dit vid elva kollade de öron, hals och lyssnade på lungorna. De tog blodprov och PCR-prov, och röntgade även sedan lungorna. De gav honom smärtstillande, antibiotika och tillsist dropp.

De tog in honom en stund över dagen, så medan vi väntade åkte jag och pappa ner på stan och åt lunch och hämtade ut recept på apoteket, ytterligare antibiotika och smärtstillande till Diesel. Vi träffade på Filip och Emma som bestämde att de skulle åka med till Östavall när vi var klara hos veterinären.

Vid ungefär halv tre hämtade vi Diesel och vad de kunde se från blodproverna så hade han någon sort inflammation i kroppen med de kunde inte säga vad. Men med mycket vätska och mat, samt den medicin vi hämtade ut skulle han bli bra. Röntgenbilderna var fina och de väntar nu på svar från PCR-provet och kommer höra av sig angående dem i veckan.

Han var så duktig hela dagen, sa inte ett ljud när de rakade hans ben, tog blod eller topsade ögon, runga, svalg och näsa. Men det berodde kanske även på att han var så dålig. Man brukar inte få hålla honom så länge men nu låg han i min famn mest hela tiden.

IMG_9463.jpg

Vi hämtade upp Emma och Filip och åkte sedan hem. Whisky sprang fram till Diesels bur när vi kom in. Han visar sällan att han gillar Diesel men i morse var han nära honom hela tiden, slickade honom på nosen och satt bredvid honom vart han än låg. Han är så fin.

IMG_9467.jpg

IMG_9501.jpg

Det känns skönt att vi nu vet att han inte har något mer allvarligt och förhoppningsvis visar provet som vi väntar på ingenting heller.

Han har varit piggare sedan vi kom hem och har även ätit bra. Jag åkte en sväng till Östavall och åt middag där, vi såg även en film innan jag åkte tillbaka till Ånge. Fick träffa Flisan en bra stund då också, hon är också väldigt fin, min egen.

IMG_9503.jpg

Nu ligger jag i sängen och hoppas på att både Diesel och Whisky ska komma upp till mig, än så länge har de inte synts till men Emils föräldrar har inte lagt sig heller så de kanske vill vara med när det fortfarande händer saker på nedervåningen, hoppas jag. Jag hoppas också att ni alla haft en fin lördag, god natt.