Natural Cycles

Idag fick jag äntligen min termometer från Natural Cycles! Vilket betyder att jag just nu varit helt preventiv-fri, kan man säga. Har verkligen sett fram emot att kunna använda ett naturligt preventivmedel och samtidigt, kanske äntligen, få koll på min cykel.

Jag hade länge funderat på att göra mig av med min spiral eftersom jag som sagt inte riktigt kommit in i någon bra cykel sedan jag satte i den för två år sedan. Det har verkligen varit upp och ner, ibland har jag haft mens i två veckor och ibland har det gått en månad utan att jag haft någon. På senare tid har jag också funderat mycket på alla hormoner. Jag använde Mirena, spiralen med mest hormoner, för att jag tänkte att jag skulle försöka bli av med min mens som jag gjorde tidigare när jag åt minipiller. Men som sagt så har det inte fungerat och därmed känner jag också att alla dessa extra hormoner bara är helt och hållet onödiga.

Jag ringde till ungdomsmottagningen vid åtta måndagen för två veckor sedan och frågade om de hade någon avbokning och fick komma in vid nio för att ta ut den. Gick med i Natural Cycles direkt och beställde hem en termometer.

Att använda termometern som preventivmedel har jag hört talas om länge men tyckt att det låtit ganska tokigt. Jag har dock vant mig vid tanken, precis som med menskoppen (som nu är en av mina käraste ägodelar) och har nu längtat efter att få sätta igång i två veckor.

IMG_3660

Natural Cycles är då ett certifierat preventivmedel och ska till 95 % vara helt säkert. Varje morgon ska man ta tempen vid ungefär samma tidpunkt (plus/minus två timmar) och sedan för man in detta i appen som talar om ifall man har en grön dag eller röd dag, alltså om det är en dag man kan ha oskyddat sex eller inte. Jag känner mig som en sån som kommer att ha röda dagar i flera veckor innan appen lär känna mig, men då får det vara så, jag kommer inte stoppa in något främmande i min kropp igen!

Vi får väll se hur det går, jag har bara höga förhoppningar. Tack för mig!