Sorgen gör oss till människor

Idag har jag varit upp till farmor tillsammans med min kusin och farbror. Vi mötte upp begravningsbyrån och var med när de hämtade henne, det var en fin stund. Begravningen kommer att vara nästa torsdag så idag har jag, eller han som hjälper mig med resorna, bokat om biljetterna och jag åker istället den sjätte oktober.

Dagen har varit okej men det var inte lika lätt att somna igår, eller att vara själv efter att min familj hade åkt hem igår. Ena stunden kan jag må jättebra, tänka på farmor som den ängel hon alltid pratat om att hon ska bli, sitta med farfar och deras hundar i himlen och vaka över oss. Jag kan tänka på hur bra hon har det nu och att det var precis såhär det skulle ske. Att jag skulle få en sista tid med farmor innan jag åkte. Att hon inte skulle behöva ha ont eller vara dålig en längre tid eller behöva vara själv ibland efter att jag åkt. Att jag skulle vara med farmor in i det sista. Jag har varit med farmor sedan första dagen hon kom till sjukhuset och vi har haft en fantastisk tid, och vi har gjort allt det som hon älskat att göra. Målat, gjort lera, vi har varit ute, lagt patient och spelat kort. Hon har fått besök av både Valle och Chuck (hennes hundar), träffat alla i familjen och alla nära vänner.  Ena stunden känner jag att det var meningen…

…och andra stunden är allt svart. Jag behöver nog inte beskriva den känslan, för vi har nog alla någon gång förlorat någon vi håller kärare än livet.

Jag vet att de positiva tankarna kommer at ta över, att minnena kommer bli lättare att tänka på och att jag kommer le när jag tänker på det liv vi fick tillsammans. Den dagen kommer och tills dess ska jag bara låta mina känslor få vara som de är. Man ska sörja och det ska vara jobbigt, det är just de känslorna som visar att vi är människor och vad kärlek verkligen är, vilka band som är starkare än något annat.

IMG_0345.jpg

Det är lättast när jag är med min bror. Vi har lätt att prata om det positiva och hålla det positivt. Jag mötte upp honom idag och vi har umgåtts sedan dess. Vi åkte ut till Birsta en sväng och jag köpte mig ett billigt resekitt. En handbagageväska, passhållare, namnetikett och en necessär. Något som duger för denna resa.

IMG_3893 2

IMG_3885

IMG_3866

IMG_3865

Pappa arbetar i Sundsvall denna vecka och ska sova hos mig alla kvällar. Han kom idag, vi har ätit middag tillsammans och tittat lite på tv. Nu har vi precis lag oss, han läser lite och jag ligger här och skriver. Jag hoppas att Whisky går in till honom och myser inatt och han bli kelsjuk (så jag får sova), det kan ju också vara mysigt för pappa och få lite extra kattkärlek. Bara för att jag precis skrev det så har jag nu en katt i sängen. Jaja.

IMG_0959

Nu ska jag packa ihop mina tankar och sova lite. Emil ska åka till Milwaukee ikväll vid tio, eller vid fem här hos oss. Det visste vi, vi visste inte när bara och han fick stanna någon match extra så det var väldigt roligt. Sedan får vi se vad som händer och hur det utvecklas!

Jag hoppas att ni alla haft en bra måndag, trotts att den varit väldigt grå, god natt.