Idag sken solen

Farmors begravning hölls idag. Det kunde inte varit finare, solen sken och allt var bara helt perfekt. Det hade såklart varit bättre om farmors suttit där med oss, och vi hade tagit nattvarden eller bara varit på gudstjänst, men hon var ändå där på ett sätt, hela dagen.

Det var faktiskt en otrolig dag, för mig, jag har varit glad mer än ledsen. Vi var där en timme tidigare för att jag skulle kunna gå igenom låten med kantorn (som var en gammal barndomsvän). Solen sken ingenom fönstren på kyrkan och kistan och alla blommor var jättefina.

Begravningen inleddes med pianospel, vi hade valt låten Tears in heaven med Eric Clapton, så otroligt fint. Jag sjöng Håll mitt hjärta av Björn Skifs och Filip läste dikten/psalmen Må din väg gå dig till mötes, som vi sedan sjöng, farmors val. Det känndes jättebra.

Visst grät jag, framförallt när vi tog ett sista farväl vid kistan, men det var inte en jobbig stund, en jobbig begravning. Jag tyckte den var fantastisk. Jag tänkte på hur glad farmor hade varit över att se oss alla där, tillsammans. Hon älskade sin familj och hon älskade att vår familj är så fylld av kärlek.

Det var en fin dag för dig farmor. Jag vet att du är med oss varje dag och jag vet att vi kommer ses igen. Jag älskar dig.

IMG_4441

IMG_4443

IMG_4428

IMG_4438

IMG_4393

IMG_4426

IMG_4386

IMG_4390

En väggtavla som farmors syster Birgitta Ljungberg Cosmatos gjort och som nu hänger i Haverö kyrkas församlingshem. Fint att få se den.

IMG_4318

IMG_4313

IMG_4315

IMG_4284

IMG_4323

IMG_1428

IMG_4369

IMG_4335