Första dagen i ett annat land

Igår morse vaknade jag runt klockan sju. Var fortfarande trött så jag kunde somna om en stund till. Blev trött igen runt sju-åtta på kvällen men tycker inte att jag känner av tidsskillnaden så mycket. Skönt.

Började dagen med att ta det lite lugnt kollade igenom lägenheten, provade allt och kände på allt, soffan, tv:n, brödrosten. Emil har gjort ett mycket bra jobb de få dagar han varit här, han hade till och med köpt blommor.

IMG_0019 2

IMG_0030

IMG_0031

IMG_0025

IMG_0027

IMG_0028

IMG_0016 2

IMG_0023

IMG_0024

IMG_0007

När jag skulle byta simkort för att kunna börja använda amerikanska telefonnummer visade det sig att min mobil var operatörslåst, vilket enligt mig är MYCKET märkligt. Telia slutade operatörslåsa sina telefoner för tre år sedan och jag är ganska säker på att min telefon är köpt senare. Men det förändrar inte saken. Jag ringde Telia och det jag behövde göra var att besöka en teliabutik. Där hade vi andra problemet, vart får jag tag på en teliabutik i USA, omöjligt. Så det var bara att göra sig i ordning och åka till apple och köpa en ny telefon.

Jag beställde en uber och gick ner för att vänta. Det enda jag har hört sedan Emil kom till Milwaukee är att jag inte ska gå över floden som delar staden i East Town och West Town. Hon som mötte upp mig då jag kom nämnde det också och talade om att det inte var säkert på den sidan. Det gör ju att man kanske blir lite mer nojig än man behöver vara. Uberchaffören tog första gatan höger och rakt över bron. Då kände jag, idag är dagen jag dör (överdramatisk) men jag kände mig faktiskt inte alls bekväm. Det blir väll bättre med tiden men just nu är jag helt enkelt rädd för att vara ute.

Chauffören släppte av mig utanför dörrarna till Apple Store och jag gick in och köpte mig en ny telefon. Den nyaste plus. Jag kände att om jag ändå ska köpa en ny jättedyr telefon så ville jag inte köpa en som såg och kändes precis likdan som den jag redan har, så därför blev det en plus.

Säljaren var supertrevlig och han berättade att det nästa helg hålls en oktoberfest i närheten och tyckte att vi skulle komma. Han var tydligen bästa vän med komunikationschefen i Admirals. Han varnade mig också för att lägga ifrån mig påsen med telefonen, eller att hålla den synligt. Folk tar saker här, de stjäl, sa han. Blev därmed ännu mer nojig. Beställde en uber och stannade i butiken tills bilen kom.

När jag kom tillbaka gick jag bort till en mataffär som ligger alldeles i huset bredvid, Fresh and thyme. Wow säger jag, en ”organic” mataffär där de säljer nästan allt i lösvikt. Man kan beställa färsk sushi och färska sallader, som en matmarknad, det till och med luktade hö när jag klev in. Det stället kommer jag nog gilla, köpte lite fylld pasta, allt var så nytt så jag vågade inte riktigt stanna så mycket längre och det var vad jag klarade av den dagen, inga mer utflykter.

IMG_0009

IMG_0011

IMG_0008

IMG_0010

IMG_0012

Kom i säng vid nio-tio och somnade nästan direkt, det var dag ett.