Vilsen i shoppingen

Innan jag åkte så hade förberett mig på att det skulle vara svårt att handla, till exempel mat och kläder, men det var absolut svårare än jag hade tänkt mig!

Emil och jag åkte upp till Bayshore igår (igen för min del) för att äta lunch och köpa lite saker, schampo och lite sånt. Det började med att Emil lämnade telefonen i bilen vi åkte med. Så första halvtimmen gick åt att försöka få tag på chauffören. Efter det gick vi för att äta frukost (eller lunch, klockan var närmare ett). Det blev en seafoodrestaurang som hette Devon. Vi fick lite bröd medan vi väntade på maten och där var de första svåra (eller faktiskt lite sjuka) som jag möttes av här i USA. I botten på smörskålen var det som något flytande. Min första tanke var att de kanske hade olja och smör, så man kunde välja liksom, eller att det kanske var någon ny grej, olja och smör. Men icke, sirap och smör, så tack men nej tack.

Kläderna är den andra grejen jag helt kommer bli tokig på. I Sverige vet man precis vad man ska söka på och vart man ska gå för att hitta specifika kläder. Vi gick runt hur länge som helst och bara letade, ingenting. Vi gick nog in i säkert fem olika butiker där det visade sig att de bara hade kläder för äldre kvinnor (eller vad i alla fall jag skulle kalla tantkläder). Var ju ute efter en lite modernare klänning eftersom vi lite senare idag ska på lagmiddag. När vi verkligen, nästan precis, skulle ge upp gick vi förbi Banana Republic och där gick vi in. Första affären av hundra som var lite i den stil med vad vi brukar köpa och jag hittade faktiskt något som fick duga.

IMG_0092

IMG_0091

Efter det åkte vi raka vägen hem, vi var rätt trötta men bestämde oss för att gå och handla så vi kunde ha det överstökat och bara ta det lugnt i lägenheten resten av dagen.

Där kom de tredje och enligt mig helt oförståeliga. Sockerfritt. Vi letade igenom allt bröd de hade i hela brödsektionen och den var inte liten, efter bröd som inte innehöll något tillsatt socker, så som sirap mm. Inte ett enda, när vi sedan gick vidare i affären fanns det en liten uppställd monter med ett brödmärke med fyra sorter där tre av dem var sötade med tex äpple och ett inte var sötat alls. Så det fick det bli. Otroligt. Maten kommer nog vara det allra svåraste. Det som är bra med Fresh Thyme är att de har så mycket raw food, så man ändå kan hitta råvaror helt utan tillsatser, så jag får väll så småningom börja baka mitt eget bröd, vi får se. Men jag förstår varför övervikt är så otroligt vanligt i USA, det har man ju förstått sedan innan men att det skulle vara så ovanligt med sockerfritt är jag bara brydd över.

Nu ska jag faktiskt börja göra mig klar inför ikväll, vi ska på middag tillsammans med laget så vi får se hur många meltdowns jag får innan jag blir upphämtad. Har ju ingen att fråga om råd heller, i Sverige sover alla och Emil åkte iväg redan i morse. De har haft golftävling under dagen och det är sedan där på golfklubben vi kommer äta ikväll. Vi får se hur det här går. Hoppas ni haft en bra dag, kram.