Lite allt möjligt men mest hockey

Nu har det gått några dagar. Det har varit lite fullt upp och jag har helt enkelt inte orkar blogga något! Men jag tänkte sammanfatta det i två inlägg, det jag kommer ihåg i alla fall!

Första hemmamatcherna är i alla fall spelade. I fredags mötte de Hersay hemma och sedan Rockford i lördags, en vinst och en förlust, första förlusten av fem, tyvärr, men det var roligt att få se hockey igen, live.

IMG_0591

IMG_0584

IMG_0582

IMG_0556

IMG_0580

IMG_0557

IMG_0564

Efter lördagsmatchen gick vi ut och åt på en restaurang som heter Carson´s med de andra svenskarna i laget. Riktigt trevligt och jag tror vi har en rolig tid framför oss. Jag beställde en caesarsallad med lax, supergod. Vi var kvar ganska länga innan vi åkte hem och la oss.

 

IMG_0625

IMG_0623

IMG_0622

Har även åkt runt och shoppat lite sedan sist. Jag var till Bayshore igen i torsdags för att besöka en salong där jag bokat lashlift och färgning. Blev som jag förväntat mig och det gick ganska snabbt. Passade även på att handla lite hudvård när jag ändå var i närheten av lite affärer. Har återgått helt och hållet till Clinique nu. Sedan jag kom hit så har mitt ansikte inte känts som förut och Clinique har alltid fungerat så himla bra för mig. Jag har provat lite för många olika märken på slutet så nu känner jag att jag måste låta huden återhämta sig lite och med tanke på luften och vattnet här så tror jag det behövs. När jag använde Clinique första dagen kan jag ärligt säga att jag inte förstår att jag slutade med det, har inte känt mig så ren i ansiktet på hur länge som helst. Ska försöka leta reda på något bra ställe där jag även kan göra en ansiktsbehandling, nollställa lite. I morgon kanske.

IMG_0510

IMG_0512

IMG_0604 2

IMG_0612 2

Utöver det så har vi inte gjort så mycket, åkt runt och letat halloweensaker, handlat mat, tittat på film och myst och det ska vi förresten fortsätta med idag. Emil är ledig och igår var vi på halloweenparty, så vi ska bara ta det lugnt, även om vi gick hem ganska tidigt.

Emil och jag började göra oss klara runt tre någon gång igår, eller det var snarare jag som gjorde oss klara. Sminkade först mig själv, vilket tog lite mer än en timme och sedan Emil. Vi var klara med allt runt halv sju någon gång. Klädde oss, sprayade håret svart och vitt och gick sedan tillsammans med två andra svenskar till lokalen. Festen hölls på en liten bar bara fem minuter med gångavstånd härifrån, om ens det. Det var väldigt trevligt men kanske inte superroligt. Jag tror att den största skillnaden man känner mellan Sverige och USA i sociala sammanhang är språket. Även om vi inte har några svårigheter så är det inte alls lika lätt att förstå slang och dialekt. Det är många ord och fraser som är obekanta och som man kanske inte använder så ofta i vardagligt prat, och många fraser och ordspråk ifrån Sverige man kanske skulle velat använda men som inte riktigt får samma betydelse när man översätter dem. Men man vänjer sig väll med tiden och translate finns ju alltid nära till hands om det behövs (och det är ju tur).

Här är lite bilder från gårdagen (på oss) tog inga bilder när vi var där men det räcker kanske med dessa.

IMG_0888

IMG_0891

IMG_0892

IMG_0870

IMG_0879

Puss och kram ha en fortsatt bra dag!