Birthday 2.0

I söndags fyllde jag år, igen. Eftersom jag var i Sverige under min födelsedag bestämde Emil att vi skulle fira den en dag här i USA när han var ledig från hockeyn. Så den tjugoandra oktober blev det.

Jag fick ”tårta” på säng, fruktsallad och blommor (precis som önskat haha). Klev sedan upp och fick även frukost med kalkonbacon och ägg.

IMG_0627

IMG_0628

IMG_0636

(Vi har väldigt lite saker, så man får ta vad man har, flaska till vas, jag är nöjd)

Efter frukosten fick jag order om att vara klar vid halv tio så jag mig redo och strax innan tio tog vi en uber till centralstationen i Milwaukee. Vi satte oss sedan på ett tåg till Chicago som var framme ungefär halv ett.

Chicago är den mäktigaste stad jag sett i verkligheten i hela mitt liv. Men då har jag inte sett så mycket heller. Magiska byggnader som når upp i molnen, skulle jag säga (i alla fall dagen vi var där), helt otroligt. Där skulle det inte vara fel att bo.

IMG_0652

IMG_0655

IMG_0657

IMG_0658

IMG_0660

IMG_0664

IMG_0665

IMG_0667

IMG_0688

Vi började med att promenera en stund för att leta efter ett ställe att äta på. Det fick bli Vapiano trotts att jag ätit där så mycket i Stockholm. Men de har ju så god mat!

IMG_0672

IMG_0673

IMG_0678

Efter det tog vi en uber ner till kajen, Emil hade planerat att vi skulle åka Navy Pier ferris wheel. Vilken utsikt, helt otroligt, och det var riktigt mysigt.

IMG_0697

IMG_0699

IMG_0702

IMG_0703

IMG_0709

IMG_0722

IMG_0724

IMG_0737

IMG_0749

IMG_0758

IMG_0763

Väderappen hade gett oss hundra procent chans till regn men än regnade det inte. Vi åkte vidare med en uber och när vi satt i bilen började det. När vi efter ungefär en halvtimme klev ur bilen så var det storm. Som tur var så skulle vi in. Vi besökte ett akvarium, det var väll inte lika kul då jag inte vill se instängda djur men till sitt försvar så sa Emil att han läst på och de tar tydligen hand om skadade djur och hjälper till att rädda utrotningshotade arter.

Nu förstår jag varför Chicago kallas Windy city. När vi skulle därifrån kan jag säga att vi nästan blåste bort. Vi såg inte längre toppen på byggnaderna i stan, inte ens hälften av dem, det regnade så mycket att allt var vitt. Vi sprang till bilen och var inte ute mer än någon minut men var ändå helt genomblöta när vi satt oss. Vi hade bara någon timme tills tåget skulle gå och klockan var runt sju så vi åkte till ett sushiställe och beställde mat, lite för mycket mat. Det är rätt svårt att avgöra hur stora bitarna är. Men det var supergott och vi åkte hem klockan åtta, supertrötta, slitna och supermätta.

IMG_0805

IMG_0807

IMG_0813

IMG_0814

IMG_0815

IMG_0825

IMG_0829

Det var en riktigt fin dag, vädret spelade inte så stor roll egentligen för vi hade ändå väldigt roligt. Vi kommer nog absolut att åka tillbaka inom en snar framtid.