Några sista dagar i Milwaukee

Nu befinner jag mig i Sverige. Lagom jetlagad (eller lagom, jag förstår ingenting).

Det har gått några dagar sedan jag bloggade, det var lite mycket att göra och förbereda inför resan och samtidigt ville jag umgås med Emil och våra vänner så mycket som möjligt innan jag åkte. Vi hade i alla fall en väldigt bra sista vecka som innehöll allt från brunch, fika, mathandling, shopping till hockey och bilkörning.

En vecka innan jag åkte hem hade Emil match i Clevland med en dags mellanrum och var därmed borta i tre dagar. Amanda och jag hade vår egna lilla tid och fick försöka roa oss bäst vi kunde. Vi hade till att börja med några myskvällar framför hockeymatcherna. Det är inte så roligt at titta på om jag får vara helt ärlig, det är så otroligt mycket reklam och man missar oftast tekningarna för att reklamen drar ut. Sen komentatorerna, det är lika bra att jag inte säger så mycket om den saken. Det är sån otrolig skillnad på SHL-matcherna som sänds och på AHL men det är kanske inte så konstigt, men jag kan konstatera att jag saknar att titta på dem. och DÄRFÖR är det så otroligt skönt med sällskap.

IMG_1773

IMG_1767

Vi tog oss även iväg till en mataffär som jag inte varit på förut och som jag inte kan förstå att jag missat, Whole foods. Vilket ställe! Så stort utbud och bra kvalité, väldigt väldigt mycket ekologiskt och allt var bara så fräscht, lite dyrare såklart men det har varit så svårt att hitta bra mat i USA så det får hellre kosta lite mer än att vi ska strunta i vissa saker eller köpa saker vi egentligen inte skulle vilja köpa.

IMG_1813

IMG_1814

IMG_1815

IMG_1816

Har testat på ett nytt veganskt brunchställe/fik, också med Amanda. De hade verkligen supergod mat, frukost i vårt fall, de har säkert massor med annat gott också! Tog en gingershot för första gången och om jag ska svara på om jag tyckte att det var starkt så kan jag svara att jag typ inte kunde andas på en minut. Men det ska ju tydligen vara bra för väldigt mycket, det är antiinflammatoriskt och innehåller antioxidanter, förbättrar immunförsvaret, skyddar mot bakterier, sätter igång metabolismen och så vidare!! Hittade en riktigt bra sida som även innehåller några bra recept, så nu tror jag att jag i framtiden kommer att inkludera detta i min morgonrutin. Någon gång ibland i alla fall.

Ginger Shot

IMG_1801

IMG_1806

Mer då… Emil och jag har också varit ute lite, ätit middag, umgåtts och handlat (men mest myst i soffan). Han införskaffade sig en ny jacka, som han blev riktigt nöjd över. (Han har den i handen på bilden nedan, därmed det supernöjda smilet)

IMG_1889

IMG_1823

IMG_1873

IMG_1878

IMG_1882

Jag planerade ju in min ”Sverigesemester” så pass bra att Emil är på bortaresa hela första veckan! Bra för mig så jag slapp vara ensam där och bra för honom så han slipper vara själv så länge. Han åkte till och med före mig på måndagen jag åkte hem. Han drog iväg vid åtta någon gång och jag åkte inte förens halv tre. Resan hem ska jag berätta om i ett annat inlägg, det blir så himla mycket på en och samma gång annars!

Glömde nästan att berätta om bilkörningen! Amanda och jag tog en tur, samma dag som vi handlade på Whole Foods. Gick super att köra, jag har ju alltid varit bekväm bakom ratten och haft körkort i lite mer än fem år (sjukt förresten). Vi körde ner i parkeringsgaraget under mataffären och gick in och handlade. När jag skulle köra därifrån sa jag ”Jag är ju en mästare på det här med bilkörning i USA, det har ju gått jättebra! Men jag lovar att bara för att jag säger det nu så kommer det hända något på vägen hem.” Vi körde därifrån och när jag svänger ut på gatan efter att ha stått ett tag i öppningen till parkeringsgaraget så väljer jag att svänga höger eftersom Amanda inte hade fått igång kartan än. Stod ett tag och funderade, så länge att bilen bakom tutade (trodde jag, de flesta amerikaner är ju lite hetsiga på tutan) körde kanske sju-åtta meter innan jag möter en bil som också tutar som en galning och gör massa rörelser i fönstret. Allt går ju på sekunder men det kändes som en evighet, ingen av oss fattar först någonting tills Amanda efter kanske 5 meter till skriker att det är enkelriktat. Tar första höger in på en mack och stannar direkt. Fick en lätt hjärtinfarkt men resten av vägen hem gick som innan, jättebra. Ja, vad säger man. Nu vet jag hur en one way-skylt ser ut!

Jag är i alla fall hemma nu och det är så skönt, men jag saknade Emil redan på bussen från Milwaukee till Chicago… hehe. Som tur är, så går ju tiden riktigt fort, det har ju redan gått en vecka! Kramar.