Överaskningsresa

Jag har alldeles precis kommit tillbaka till Ånge och klockan är nu ungefär tio på kvällen. Vi har haft två helt fantastiska dagar och jag tror att mamma, även om hon alltid vill ha kontroll och veta vad som försegår, tyckte att det var lika bra som jag, om inte bättre.

Vi satte mamma i bilen strax efter tio på förmiddagen igår. Pappa hade tidigare varit och hämtat Filip, utan att mamma visste om det. Medan de andra packade in i bilen gick jag upp och packade mammas väska, hittade en påse med säkert tjugo bikinis och baddräkter, tog med allihop bara för att vara på den säkra sidan, gjorde ungefär likadant med allt annat, trosor, strumpbyxor, necessärer. Gjorde några mackor och värmde glögg i en termos och när allt var klart åkte vi mot Storhogna. Men först tog vi några vilseledande varv på byn.

(Min snygga outfitt inför fjällresan, 4 lager, hellre ful än kall!)

Mamma hade ögonbindel på sig och visste inte att Filip var med i bilen. Efter ungefär tio minuter stannade vi och ”låssades” plocka upp honom. Mamma trodde alltså att hon var i Ånge. Efter några minuters resa till fick hon ta av sig den och fattade då ingenting.

Jag slog igång gps:en och vi åkte vidare. När vi närmade oss Storhogna frågade pappa om vi skulle svänga men det han inte visste om var att Filip och jag planerat en liten aktivitet innan vi skulle checka in. Vi åkte i ungefär tio-femton minuter till och svängde av strax efter vemdalsskalet mot ett ställe som hette Trumvallen. Filip och jag hade bokat fjällridning för oss alla fyra.

IMG_2180

IMG_2192

IMG_2214

IMG_2216

IMG_2223

Vi hade inte kunnat få ett bättre väder, solen sken och det var helt vindstilla supervackert. Trotts detta så är nog att rida de läskigaste jag gjort, men jag vill absolut göra det igen. Hästen jag fick var absolut den allra tjurigaste av dem. Han ville trava hela tiden och när jag bromsade honom blev han bara sur och så fort jag släppte på tyglarna började han trava igen. Några gånger sparkade han även bakåt och det kändes som att han ville slänga av mig. Men, det gick ju bra. Var rätt skärrad efteråt men dagen efter kände jag bara att jag ville göra det igen!

Efter ridningen åkte vi till Vemdalsskalet och stannade och fikade, glögg och mackor. Vi fick mamma att tro att vi skulle åka hem efter det men att vi skulle ta en sväng upp till Storhogna för att gå på toa och kolla lite hur det ser ut eftersom det var så länge sedan vi var där. Filip och jag gick in och checkade in och hämtade nycklarna. Sedan gick vi ut till bilen och gav mamma en av dem. Hon blev hur överraskad som helst, sen lite galen (hon hade ju inga saker och katten var hemma utan mat och man kunde helt enkelt bara inte göra så) men efter att vi förklarat så var hon bara glad. Vi gick in och tog oss till rummen.

IMG_2241

IMG_2249

IMG_2380

Jag hade bokat bord för att äta hotellets första julbord vid klockan sex så vi hade lite mer än tre timmar på oss innan det var dags. Vi ställde upp lite bubbel och annat gott på Filips och mitt rum och tog sedan över mamma. Vi myste ett tag och bestämde oss sedan för att gå och bada lite eftersom det var så pass lång tid kvar. Så himla skönt efter den faktiskt ganska långa och ändå mycket kalla dagen ute på fjället!

IMG_2246

Efter detta duschade vi och gjorde oss klara. Mamma var väldigt nöjd, jag hade tagit med mig allt hon behövde (förutom kvällspillren). Däremot hade jag glömt mina egna skor så det blev klänning och kängor, men det gick ju också, vi var ju ändå i fjällen.

IMG_2313

Tröttheten kom sakta men säkert när vi satt oss för att äta. Det fanns så mycket mat och jag fick knappt i mig någonting alls, mådde bara illa och kunde knappt hålla ögonen öppna. Höll ut hela kvällen i alla fall och gick sedan raka vägen ner i sängen. Filip, mamma och pappa var vakna lite längre men jag kan säga att jag inte hade varit mycket till sällskap om jag stannat uppe. Kunde knappt svara på vad jag hette kändes det som.

Natten var okej, vaknade vid klockan två och tittade klart på Emils match, han gjorde mål precis när jag startade så det var nog meningen att jag skulle vakna när jag gjorde. Somnade om en stund mellan halv fem och halv åtta och klev då sedan upp för att äta frukost.

Efter frukosten packade vi ihop och checkade ut strax innan tio. Vi gick sedan tillbaka in för att spaa lite innan vi åkte hem. Jag hade bokat in mamma och pappa på massage vid halv elva och tog själv en ledig tid vid tio. Riktigt, riktigt skönt. Badade lite bubbelpol med Filip medan vi väntade och när de var klara duschade vi och bytte om för att sedan åka. Vi tog en sväng tillbaka till Vemdalsskalet för att handla på ICA. Filip och jag tog oss en sväng i skidshoppen och jag fick med mig en klänning och tre tröjor därifrån.

IMG_2318

IMG_2322

IMG_2324

IMG_2326

IMG_2327

IMG_2330

IMG_2333

IMG_2338

IMG_2341

IMG_2345

IMG_2349

På vägen hem regnade det så resan tog ganska lång tid eftersom vägen var som en iskana. Gjorde mig inget och jag fick några minuters sömn i bilen innan vi kom hem.

Jag sov lite medan mamma lagade julmat, vi firade nämligen jul nu på kvällen. Vi åt och delade sedan ut julklappar, i alla fall jag. Hade köpte lite saker i USA som jag hade med mig hem eftersom jag inte kommer vara här under riktiga julafton.

Filip skjutsade mig till Ånge och jag ska snart sova, eller i alla fall försöka. Vi får väll se hur det blir med den saken, just nu är jag inte trött, alls.

Hoppas ni andra haft en fin helg och även får en bra söndag! Kramar.