Road trip

I torsdags vid åtta på morgonen åkte Emil till Texsas och han har varit borta sedan dess. Han  kommer hem nu inatt, någon gång runt klockan två. Sex och en halv natt ifrån varandra och det absolut längsta hittills. Vi har ju bott ifrån varandra tidigare så det är ju långt ifrån jobbigt, men det är lite annorlunda här. I Sverige hade jag mitt eget, antingen så jobbade jag eller så gick jag i skola under den tiden vi bodde ifrån varandra, här är jag hemma, och väntar på att Emil ska komma hem igen. Det skulle lätt kunna blir ensamt.

Veckan har dock gått superfort, jag och Amanda har varit flitiga med att underhålla oss under dessa dagar. Vi började samma dag som killarna åkte med en egen liten road trip till IKEA som ligger strax utanför Chicago. Kära IKEA. Vi var nog båda två mest intresserade av matsektionen och kaviaren, dock var den slut, jag fick med mig lite knäckebröd i alla fall! Kändes lite som att vara hemma igen, som att vi hörde hemma där.

IMG_4668

IMG_4670

IMG_4672

Har väll försökt att laga mat själv dessa dagar, inte allt för roligt, de flesta dagar slutade med smoothie och äggröra. Selleri och hemmagjord hummus var väll de mest avancerade jag åstadkom. Försökte mig faktiskt på tofu en av dagarna, där kan jag säga att jag misslyckades, jag fick inte ens i mig en tugga, så äckligt blev det. Inte bra gjort. Ska ge det en chans till, kanske med ett riktigt recept för nu höftade jag bara lite och det blev ju som det blev, tror absolut inte att det var något fel på tofun, bara mina skills i köket, som vanligt.

IMG_4725

Amanda och jag lagade tuna tartare en av dagarna, det absolut godaste jag ätit på länge. Eller så var det så gott för att jag inte smakat så mycket annat på en längre tid. Men en riktig höjdare i alla fall, och så enkelt. Kan dela med mig faktiskt.

TONFISK TARTAR
Avokado, tonfisk, soja, sesamfrön, wasabi majonäs och lime.

Vi hackade avokadon och tonfisken i tärningar. Strödde över lite sesamfrön på tonfisken och lite soja. Sedan var det klart. Såsen bestod av majonäs, wasabi och lime, och hur mycket av varje man ska ta bestämmer man själv, med en sked.

IMG_0232

IMG_0224

Emil har fyllt år också, i söndags, hela tjugofyra år(!). Rätt tråkigt att han inte var hemma men det gör ju egentligen ingenting, vi har en hel del dagar vi kan fira honom på när han kommer hem. Han är ledig från träning i morgon så vi kanske myser till det lite extra då, ska inte säga för mycket.

Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp när han kommer om fyra timmar ungefär. Hoppas ni alla haft en fin dag och att ni hemma i Sverige inte blåser bort i stormen eller försvinner under snön. Kramar.