En sån där jobbig resa

Dagen efter, vi ligger just nu bara hemma och tar det lugnt. Emil spelar tv-spel med lillebror Elias och några kompisar hemifrån Ånge och jag ligger här och skriver. Vi är båda förkylda, Emil kanske lite mer än mig (troligtvis inte men han blir verkligen döende när han blir lite sjuk). Så skönt med en dag att bara ta det lugnt och mysa tillsammans, speciellt efter resdagen vi hade igår…

IMG_1074

Jag ska börja dela med mig av kvällen innan. Jag trodde att matcherna skulle vara roligare att titta på än skills competition, men så var det inte riktigt (tyckte jag i alla fall). Hela tillställningen är väl framförallt till för fansen, en rolig grej, tävlingar och matcher med de bästa i ligan, en plogjrej som en hockeyspelare skulle säga. Det är därmed mycket skämtande på isen och mycket trams (i alla fall dagen innan). Jag var faktiskt lite besviken på matchen, tänkte att man skulle få se massor av försök till svåra finter och så vidare men det resulterade mer i ofullständiga passningar och bara massa åkande hit och dit. Tråkigt.

IMG_0972

IMG_0845

IMG_0850

IMG_0879

IMG_0885

IMG_0882

Det enda som faktiskt var riktigt roligt var maskotarna, som jag skrev innan så hade jag hoppats att de skulle gå ut på isen så man hade kunnat se dem alla tillsammans och det gjorde de faktiskt den kvällen! De spelade en match allihopa, eller nästan alla, älgen kunde inte åka skridskor (HAHAHA), den promenerade fram och höll sig mestadels längs sargen, riktigt roligt.

IMG_0924

IMG_0952

IMG_0953

IMG_0945

IMG_0940

IMG_0922

IMG_0928

IMG_0937

Emils lag förlorade alla tre matcherna så vi fick i alla fall åka hem tidigare så vi kunde börja parta, hehe.

Vi tog bussen tillbaka till hotellet och gick upp på rummet och bytte om innan vi mötte den andra killen från Milwaukee i entrén. Vi följde pilarna, gick i kanske fem minuter(!!!) innan vi hittade till lokalen vi skulle vara i, en superhäftig countryinspirerad lokal.

IMG_0980

IMG_0981

Vi var där ganska länge, umgicks med de andra svenskarna och hade verkligen hur roligt som helst! Det var karaokekväll och så mycket folk. Närmare ett gick vi ner till casinot och spelade bort lite pengar innan vi båda kände att det verkligen var dags att sova. Inte bara för att vi inte vann något utan för att vi skulle upp så tidigt för att åka hem också. Klockan var kanske två innan vi båda låg i sängen och släckte lamporna, trötta som bara den, och Emil på början till att bli sjuk.

Igår vaknade vi runt sju och gjorde oss klara och packade väskorna, Emil var faktiskt riktigt dålig (men kan också berott på att han var lite bakis). Vi checkade ut och köpte lite frukost medan vi väntade på målvakten och på att få skjuts av hotellet till flygplatsen.

IMG_0996

IMG_1004

Han hade lagt sig ännu senare och vi såg nog ut som ett gäng döingar hela högen. Väl på flygplatsen i Syracuse checkade in väskorna och fick det underbara beskedet att planet var försenat, due to the weather… det var nämligen lite av en snöstorm i hela New York. Vi gick upp och satte oss, och bara väntade. Avgångstiden blev uppskjuten hela tiden och medan jag somnade i en stol tog killarna plats på golvet. Det var nästan tomt på flygplatsen när vi kom så det var otroligt roligt när jag vaknade upp och såg att det var fullt, överallt, förutom där killarna sov, för att de låg framför två bänkar. Det kom dock precis en kille som jobbade där och sa till dem. Lite av en chock att vakna till, haha.

IMG_1010

Flyget skulle gått halv tio men vi fick istället åka vid tolv. Flygningen tog ungefär en timme och vi landade i LaGuardia Airport i New youk city strax innan ett. Vår första connection skulle gått vid halv ett men eftersom vi blev sena missade vi det och fick boka in oss på nästa flyg som skulle åka strax innan fyra istället. Roligt.

Jag hade dock gärna stannat i New York, riktigt riktigt häftigt, nu kan jag ju forfarande inte säga att jag varit där liksom, haha. Jag har sett det, live, men bara på håll, sådär när man stäcker sig efter något men inte riktig når, så kändes det. Någon dag kanske vi tar oss en sväng, eller det gör vi nog mycket troligt.

IMG_1039

IMG_1047

Vi gick och åt lunch och tog det lite lugnt medan vi väntade på planet. Vid fyra bar det av och trotts att flygningen tog två och en halv timme så landade vi klockan halv sex, eftersom vi tjänade en timme när vi bytte tidszon. Jag har faktiskt aldrig varit gladare än då, över att vara i Milwaukee. Så skönt att äntligen få komma hem efter en sån lång och rent ut sagt j*vlig dag.

IMG_1057

IMG_1062

Vi hämtade grejerna och bokade sedan en uber för att åka hem. Vi släppte av målvakten på vägen och åkte sedan hem till oss. Det var så otroligt skönt att få sätta sig i duschen, ja sätta sig! Tvätta håret, skrubba fötterna lite och bara värma sig och återhämta sig. Vi satt sedan i soffan resten av kvällen. Beställde hem mat, för det var vi förtjänta av, och bara myste, dock inte så länge eftersom vi båda höll på dö av trötthet.

För att sammanfatta gårdagen så skulle jag säga: skit. Men jag är ändå så glad att jag fick resa tillsammans med Emil och fast dessa dagar tagit mer krafter än vad de gett så var det faktiskt ett riktigt roligt kapitel som vi nog aldrig glömmer. Tack för att du är min Emil. Här får ni en bild från sista flygningen igår, vi har sett bättre ut!

IMG_1061

Nu ska vi snart äta och slå igång någon film och åter igen bara mysa resten av kvällen. Jag har faktiskt städat och packat upp idag så jag kan ändå känna att jag fått någonting gjort och med all rätt kan sitta här nu, och göra absolut ingenting (jag har verkligen inte höga krav på mig själv just nu, haha. Men det blir nog bättre).

Nu har ni väl alla redan lagt er där hemma så jag önskar er en fortsatt god natt. Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte ens vilken dag det är, det kanske är helg. Nä, onsdag, trodde verkligen det var fredag idag, jaja, så är det när man inte har något what so ever att relatera till. Sov gott mina vänner. Kramar.