Bloggkaos

Nu har jag haft några kaotiska bloggdagar. Jag har inte kunnat bestämma mig för vart jag ska blogga. Jag har inte varit riktigt nöjd med utseendet på min blogg här och temat jag använt mig av har varit väldigt låst. Jag började därmed utforska lite andra alternativ, har läst massor och kikat runt efter inspiration men överallt saknar jag såklart något annat istället. Jag är ju också så att när jag får för mig något så ska det ske direkt, gärna igår och oftast slutar det inte bra, eller så slutar det med att jag ångrar mig eftersom jag inte tänkt igenom det innan. Så har det varit lite nu…

Efter mycket om och men (och några justeringar som jag redan har ångrat) så kommer jag inte att byta blogg. Eftersom jag har tillgång till CCS (där man med koder stylar sin hemsida) och redan har betalt för uppgraderingar (dubbal gånger, till september)  i WordPress så satte mig ner idag och läste på om webbdesign och html för att kunna skapa min egen blogg, på mitt sätt.

Halva dagen idag, okej hela dagen… har jag nu suttit och kodat och kodat och läst och kodat och nu är allt (nästan) som jag vill! Har i tre-fyra timmar suttit med supporten för att försöka lösa ett problem som verkligen inte vill sig och som fortfarande inte är löst (troligtvis något fel i temat redan från början) men förhoppningsvis hör de av sig med en lösning. Det jag fått till räcker i alla fall gott och väl, så länge.

Så idag fick min blogg ett helt nytt utseende och lite nya funktioner, är det något som inte är bra så lämna gärna en kommentar (jag som sällan är på själva hemsidan har svårt att veta vad man ”vill” ha med).

Som det såg ut förut så hade jag ju en sidebar med information och länkar, och det kändes bara superrörigt, jag hade även en menyrad överst på sidan under bilden, och alternativ i sidfoten, ja det fanns saker lite överallt.

 

ladda ned

Med det nya temat har jag tagit bort alla dessa saker (browse, menyrad, ect) och nu ligger allt istället i sidomenyn som man kommer åt till vänster längst upp i sidan, om man nu ens behöver titta där någon gång, inte vet jag.

Skärmavbild 2018-03-01 kl. 8.07.37 em

11111

Jag vet också att det är dags att byta headerbild (snarare för 4 månader sedan) och jag ska. Jag har bara inte tagit något bra kort än, och det har ju inte riktigt varit bra väder för att kunna ta något ute heller. MEN det kommer som sagt.

Min hjärna är som mos nu och vi ska lägga oss. Emils är nog ockås lite mosig för han har spelat Fortnite (tv-spel) hela dagen, det ska bli skönt att sova!

Hoppas ni alla har det bra, och god morgon till er som kliver upp eller har klivit upp (pappa har väll varit vaken några timmar nu i alla fall). Kram