Från Sverige till USA

Första dagen för mamma och pappa avklarad och jag tror att de haft riktigt roligt, framförallt med tanke på att pappa sa ”visst hinner vi komma tillbaka innan ni åker hem till Sverige igen?”. Svaret på den frågan är troligtvis nej, inte till Milwaukee i alla fall. Sista seriematchen spelas den fjortonde maj, lite mer än en månad alltså och som det ser ut just nu så kommer vi inte gå vidare till slutspel. Efter det får vi väll se vart vi tar vägen, om det blir ”semester” i Nashville i två månader eller om vi får åka hem. Vi vet ingenting men det blir som det blir och om man får säga så, så hoppas jag att dom inte hinner hälsa på här igen (smile).

De kom i alla fall fram till Milwaukee vid ungefär elva igår kväll, så trötta. De hade inte sovit en blund på planet och det är väll precis så man egentligen ska göra för att anpassa sig bäst till den nya tidszonen (det har då inte jag klarat av, någon av gångerna). De gjorde sig lite hemmastadda medan Emil och jag värmde på veganpizza. Det är faktiskt så bra att gästsviten vi hyrt ligger på samma våning bara några rum ifrån oss, så de kan traska över på några sekunder i bara strumporna. När Emils föräldrar och morfar var här hyrde de i huset bredvid, men då hade vi inte en aning om att det fanns fler att välja mellan. När vi bokade den här gången frågade de vilket hus vi ville hyra, i vårt eller grannhuset, perfekt helt enkelt.  De kom över till oss och fick sig lite välkomstöl medan vi åt, pratade om resan och om massa annat.

De hade såklart också med sig lite välbehövliga saker från Sverige. Vegangodis, nu har ju jag godisförbud så det får jag väll antagligen ta med hem igen och äta i sommar, men jätteroligt. Choklad såklart, som är det absolut svåraste att hålla sig ifrån, men har gått hittills så ska det väll gå nu också (vi har så mycket kvar sedan jag var hem och sedan Emils föräldrar kom och hälsade på). Massa annat men framförallt; pärm och hålslagare, ja, mamma och pappa köpte en pärm och en hålslagare i Sverige och tog med sig det hit. Det finns helt seriöst inte i USA. Pärm finns såklart att köpa men då kan ”gafflarna” i den vara placerade hur som helst och till detta måste man då köpa en sån där singelhålslagare/håltång eller vad det heter. Patetiskt, men jag är inte brydd, här kostar det liksom fem extra dollar för att göra en inbetalning via internet, medan det är gratis att skriva en check, lägga checken i medföljande kuvert och posta tillbaka brevet för manuell hantering. USA ligger så otroligt långt efter i så mycket att jag inte blir brydd för någonting alls längre, men i början trodde jag helt ärligt talat att Emil skojade med mig vad gällde vissa saker, bland annat betalningar.

Idag då. Vi har inte gjort så himla mycket eftersom dagen inte blev så lång på grund av jetlag. Kan ju säga att jag faktiskt också är helt slut (var helt slut redan klockan sju) så efter detta blir det sängen direkt. Vi var i alla fall iväg och handlade på Fresh Thyme idag, jag mamma och pappa, medan Emil var på träning. Bara det tog på krafterna, mamma skulle kolla på allt och ta kort på allt såklart (men det gjorde ju jag också första gången jag var där… hycklare). Efter det gick vi hem och åt lite lunch tillsammans. Bjöd på min tofusoppa och jag tror faktiskt att det uppskattades den här gången, (Emil var ju inte lika förtjust när jag bjöd honom).

Vid halv fyra promenerade vi bort till Lakefront Brewery för en tour i deras bryggeri, en riktigt bra tour. Skulle rekommendera denna högt över den touren vi var på när Emils familj var här, på Millers. Guiden vi hade var riktigt rolig, det är väll förmodligen lite av deras signalement att som litet bryggeri sticka ut med att vara roliga och ”sköna” (det förstod vi när vi i enkäten efteråt fick svara på, från ett till fem, hur rolig guiden var). Lite inövade skämt om lite allt möjligt men det gjorde det ju såklart så mycket trevligare. Denna tour kostade till skillnad från Millers men det var absolut värt det. Vi fick 4 brickor (tokens) att byta in mot öl under tiden och vi fick sedan ett souvenirglas i giftshoppen, eller två dollar till godo, det tog vi såklart vara på och köpte två varsina tröjor istället, för tjugo dollar vardera. Så värt det och roligt att ha.

IMG_4704

IMG_4733

IMG_4722

IMG_4724

När vi kom tillbaka lagade vi tacos och tittade på en halv film innan mamma och pappa gick för att lägga sig. Jag tänkte gå och lägga mig jag också men tiden har på något sätt ändå flugit iväg… Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna så vi får väll se hur många stavfel eller konstiga meningar det blir denna gång, men det är absolut dags att sova, för ungefär tre timmar sedan. Cheers.