Full vecka

Klockan är nu strax efter sex och Emil och jag har precis tagit en powernap, i ett par tre timmar. Inte bara för att mamma och pappa kört slut på oss denna vecka och för att vi gjort mer än vi gjort sedan vi kom hit, men också för att det blev sommartid här inatt och vi därmed förlorade en timme i morse.

Tänkte att jag gör en liten snabbrepris av vad vi gjort i veckan, eller för de dagar som jag inte skrivit något. Tisdagen har jag ju redan avverkat, sen har det varit fullt upp på dagarna och jag har varit för trött på kvällarna.

ONSDAG

Vi började dagen med IKEA-kaffe och frukost, jag passade även på att gå ner att träna. Emil åkte innan åtta för att värma inför match och vid halv tio promenerade även vi iväg till hallen. Det var skolmatch och därmed började matchen halv elva. Jag har aldrig sett så många skolbussar på en och samma gång. Inför denna match hade de stängt av alla gator runt entrén på arenan. Det var så mycket barn och det var så högljutt, vi hade i alla fall öronproppar. Efter matchen struntade vi i att vänta på Emil, vi promenerade hem istället och gjorde lite lunch. Mamma gjorde röd linssoppa, supergod! Vi passade på att vila lite efter lunchen, vid två tre någon gång, framförallt för att Emil var rätt slut efter matchen men också för att vi tyckte att mamma och pappa behövde vila lite eftersom vi senare skulle ut och äta och gå på basket.

Vid femtiden gick vi iväg och satte oss på en bar nära Bucks arena. Vi åt och gick sedan till basketen. Emil hade pratat med Admirals medieansvarig som i sin tur kontaktat en kille som arbetade för Bucks för att vi skulle få biljetter, det var nämligen utsålt i hela arenan. Vi blev upphämtade i entrén och fick fyra pass till mediaplatser som vi skulle sitta på, rätt häftigt. Hade vi betalat för platser där vi satt hade vi nog betalat över tusen dollar så vi var rätt nöjda eftersom vi inte betalade någonting alls. Vi blev ledda ut genom gången som spelarna själva går ut genom innan match och när vi passerade alla barn som stod runt omkring var det någon som sa ”vilka är de där”, man kände sig rätt misplaced men också rätt häftig om man får lov göra det, vilket jag tycker man får ibland. Det var en rolig match, vet inte om varken mamma eller pappa var så intresserade av just basketen men det är en riktigt häftig upplevelse!

Efter matchen promenerade vi hem igen och gick och la oss nästan direkt, trötta, riktigt trötta.

IMG_1942

IMG_1962

TORSDAG

Trotts att alla väderappar lovat snö och minusgrader hela veckan så visade sig vädret vara riktigt riktigt bra. Torsdagen skulle vara växelvis molnig men vi vågade inte riskera att missa en hyfsat bra dag för en sämre, så vi bestämde oss för att promenera ner till Lake Michigan när Emil ändå var iväg på träning. Det blåste så kallt, men det gör det nästan jämt så det var inget nytt, långkalsonger, tjocktröjor och varmaste jackan, fungerade helt okej. Pappa och jag traskade på som vanligt och mamma kom efter släntrande var femte minut med tusen nya bilder i kameran, då vi stannade för att vänta in henne. En vanlig dag helt enkelt.

IMG_1996

IMG_1999

IMG_2001

IMG_2029

IMG_2020

Vi stannade för att fika på ett café som låg i Milwaukee Art Museum nere vid vattnet och precis när vi satt oss ringde Emil och sa att han var klar på hallen, två timmar tidigare än väntat. Vi tog oss till Public Market i stan där Emil väntade, eller väntade, han hade ätit eftersom vi precis hade fikat, kaffe och kaka för föräldrarna och en mandelsmoothie för mig. Vi tog en uber dit och beställde mat och gick upp och satte oss med Emil. Jag kommer inte ihåg om jag lagt ut några bilder på det stället förut men det är som en saluhall. Massa matstånd, människor som säljer odlat, viner, öl, någon bar, ja allt möjligt, väldigt häftigt. Vi åt och bestämde oss sedan för att åka till Haley Davidson-museet.

Jag är inte mycket för museum i sig men det var väll intressant att se hur modellerna sett ut genom tiden och lite historia. Spännande.

IMG_2033

IMG_2039

IMG_2044

IMG_2053

IMG_2071

IMG_2072

Efter Harley promenerade vi över till Great Lakes Distillery som bara låg tio minuter därifrån. Emil tog en uber och åkte hem medan vi andra valde att gå på whiskeytouren. Jag hade också kunnat åka hem, hatar whisky, men kände att jag inte kunde lämna föräldrarna obevakade, haha. Det var ändå riktigt roligt att se hur de går till men whiskeyprovningen var väll ingen hitt om jag säger så, men mamma och pappa fick ju dricka mer bara.

IMG_4737

IMG_0004

IMG_2121

IMG_0012

IMG_0027

IMG_0030

Efter det tog vi också en uber hem och åt lite middag och umgicks innan vi la oss.

FREDAG

Matchdag igen och Emil drog iväg på morgonen för att värma. Vi åt frukost och gjorde oss klara och åkte sedan till Bayshore, köpkvarteret norr om stan. Vi gick i lite affärer och åt lunch på The Cheesecake Factory innan vi åkte tillbaka hem, tomhänta, alla tre, de fick se några roliga affärer i alla fall.

IMG_2128

IMG_2130

IMG_2156

Hemma igen sa vi hej då och lycka till, till Emil och myste sedan lite innan vi vid sextiden åkte iväg på hockey. Tråkig match men efteråt var det konsert i arenan, de stökade undan mål med mera och rullade in scen och ljud. Hunter Hayes uppträdde, hade aldrig hört talas om honom förut mer än att han öppnat för Carrie Underwood. Han var riktigt bra, gillade honom. Vi tittade tills Emil var klar och åkte sedan hem tillsammans med honom. Det var ganska sent så vi gick och la oss nästan direkt.

IMG_2168

IMG_2169

IMG_2193

IMG_2202

LÖRDAG

Åter igen matchdag. På lördagen var det strålande sol och St. Patrick´s Day-parad i stan, så medan Emil spelade lite tv-spel och förberedde sig inför matchen så klädde vi på oss och gick iväg för att kolla på det. Det var ju lite roligt eftersom jag aldrig sett det förut, kiltar, gröna kläder och säckpipor. Mamma och hennes kamera var såklart på efterkälken hela denna promenad också.

IMG_4758

IMG_2217

IMG_2216

Vi satte oss i solen utanför Starbucks i stan och myste och pratade, så härligt. Klarblå himmel och inte alltför kallt, förmodligen minusgrader men överkomligt eftersom det inte blåste. Vi gick hem igen och åt middag innan vi åkte till matchen. Tittade på den, mamma köpte något fjantigt giftshoppen och sedan åkte vi hem igen. Jag vet inte ens om de vann eller inte men jag är inte så intresserad heller, bryr mig bara om hur Emil spelar och hur det går för honom. Hemma igen köpte vi Chipotle, åt tillsammans och myste lite mer. Vi hade en väldigt mysig dag.

IDAG

Vi hade tänkt att åka till Chicago i morse med efter mycket om och men så stannade vi kvar i Milwaukee tills mamma och pappa skulle åka mot flygplatsen. Vi hade behövt lämna in nyckeln till guest suiten innan vi åkte och de öppnade inte förens klockan tolv… typiskt nog. Men det kommer fler gånger!

Vi åt lunch tillsammans och passade på att spela lite bowling och biljard innan vi skickade iväg mamma och pappa strax innan tre. Flyget går inte förens kvart i nio, men om mamma själv fick bestämma skulle hon nog vara på flygplatsen en halvdag tidigt.

IMG_2304

IMG_2312

Denna vecka har gått så otroligt fort, det känns verkligen som att de kom igår. Jättetråkigt men vi har haft så roligt och nästa gång får de stanna i två veckor tycker jag, minst. Ni ska vi se en film och sedan lägga oss, denna vecka har tagit på krafterna och jag tror att det blir sovmorgon i morgon, en riktigt lång. Kramar från USA.