Fotboll i snöstorm

Rubriken säger allt, vi var på fotboll och vi frös näst intill ihjäl.

Söndags morgon vid halv sex ringde klockan och vi klädde på oss allt vi hade för att åka och se Green Bay Packers spela mot Arizona Cardinals, amerikansk fotboll. Långkalsonger, två par tights och tjocka byxor, två par strumpor och ett par lurviga sockar, tjocktröja, huvtröja och världens största jacka, mössa och två par vantar. Vi tog också med oss en filt.

IMG_3929

Vid halv sju åkte vi in till en pub i downtown och träffade upp ett helt gäng av de andra i laget, killar och tjejer. Många hade redan påbörjat öldrickandet, jag som var sjuk och Emil som bara ätit en banan väntade lite med det. Vi hämtade biljetter och inväntade bussen som lämnade Milwaukee vid sju. Baren som anordnade resan såg till att bussen var full av kylväskor med öl, det var hög musik och mycket prat, jag var dock så trött så att jag somnade och sov i ungefär fyrtiofem minuter.

När jag vaknade hade vi åkt in i en snöstorm. Det låg bilar lite här och var i dikena efter vägen, har inte mycket att säga om det, vet inte om amerikanare hört talas om dubbäck, tror inte det. Somnade om i femton minuter till och sen var vi nästan framme. Ju närmare arenan vi kom, ju mer bilar och tält såg vi. Folk som bodde i närheten hyrde ut sina gräsmattor för att andra skulle kunna parkera, helt otroligt, men jag fattar nu i efterhand att det är riktigt stort. Lagen har sexton matcher i grundserien, bara åtta hemmamatcher, så det var kanske inte så konstigt att det såg ut som det gjorde, det var ju ingen milwaukeematch liksom.

När vi kom fram hade baren som fixade allt anordnat ett stort tält till alla som köpt resebiljetter, det var kanske fyra-fem bussar med människor. Öppen bar med precis vad man ville, de hade nästan allt. Hade inte ätit något när vi kom fram och de hade såklart korv med bröd. B L Ä. Det blev selleri, morötter och blomkål, tilltugget de hade fixat till. Vi var där i nästan tre timmar innan vi gick in för att se matchen. Det snöade och blåste, det var iskallt.

IMG_3937Matchen var ganska ointressant, men då är jag ju inte mycket för att kolla ÄNNU en sport. Det var coolt i alla fall, arenan var fullsatt men våra rumpor var kalla och blöta och vi hade ingen känsel i fötterna. Det blev inte någon mer mat heller fören vi kom hem vid sju, lång dag.

IMG_3946

IMG_3945

Jag har två frågor efter denna dag, fotboll, det är en utomhussport, en sommarsport, varför vänjer man att spela säsongen från september till februari, och två, om man nu väljer att spela säsongen från september till februari varför väljer man att bygga en utomhusarena, i Wisconsin? Jag blev ännu mer sjuk och fick ännu ondare i halsen. Det var i alla fall en riktigt rolig dag och en upplevelse, men vi kommer inte göra om det, inte när det snöar i alla fall.

Green Bay förlorade förresten, det stod sjutton-sjutton när det var nån minut kvar bara, Arizona tog poäng och det slutade sjutton-tjugo. Spännande?