Kärleksfull jultid

Detta är första året som vi firat jul utan familjen, trotts det hade några helt underbara juldagar. Jag landade vid halv ett på söndagen den sextonde och åkte raka vägen hem, duschade, bytte om och sedan var det bara att ge sig av till Admirals julfest. Jag var trött och förkyld men vi hade ändå en riktigt trevlig kväll, den slutade kanske lite tidigare än många av de andras men vi ville också hem och mysa och umgås eftersom vi inte setts på två veckor, mer än på FaceTime.

IMG_4990_Facetune_17-12-2018-10-45-36

IMG_4975

Fram till dagen innan julafton hände inte mycket annat. Vi åkte på IKEA för att köpa lite svensk julmat och svenskt julgodis, pepparkaksdeg, skumtomtar, lussebullar, marabou. Vi åkte dock dit för julmusten och glöggen, men någon sådan fanns det såklart inte…

Den tjugotredje var noga planerad. Vi klev upp i tid så att vi skulle vara mer än redo inför Bingolottos uppesittar”kväll”, den startade ju mitt i dagen här hos oss. Vi kokade glögg, värmde IKEA-våfflor och ställde fram allt annat vi köpte på IKEA. Fick improvisera lite med glöggen eftersom vi inte kunde hitta allt vi behövde, men det blev rätt så bra ändå!

Vi ringde alla våra vänner och familjen, de vi kunde få tag på, vi slog in resten av julklapparna och gjorde rim till alla, drack glögg och spelade bingo och vann såklart ingenting. En underbar dag ändå.

IMG_1232

På julafton klev vi upp runt nio och kokade tomtegröt. Vi började såklart dagen med ett paket var ur julstrumpan, en tradition som vi hade hemma hos oss varje jul när vi var så och som liksom försvunnit. Detta kommer vi absolut  att fortsätta med varenda år hädanefter, en underbar tradition. Emil fick en julslips av mig, röd med massa kissekatter i tomteluva på. Hur fin som helst!

Vi missade lite av ”Kalle och hans vänner önskar god jul”, så vi letade fram en gammal sändning med Arne Weise. Kunde inte haft en juligare stämning, så mysig morgon. Vi åt frukost och ringde sedan familjen på facetime, pratade med hela Emils släkt, farmor kusiner, morfar, mamma, pappa, ja alla och Elias från Canada såklart. Underbart, ringde mina föräldrar och bror och öppnade lite julklappar över telefonen.

Lagade julmiddag och myste framför Harry Potter tills det blev mörkt ute så att vi kunde öppna resten av våra julklappar.

 

Förra året tappade jag bort halsbandet jag fick av Emil i studentpresent. Var så ledsen och har försökt hitta ett likadant sedan dess, men de tillverkas inte längre… Fick den finaste julklappen i år, ett nytt halsband som jag aldrig tar av mig igen.

Vi hade världens finaste jul, vi två, så lycklig och så kär. Nyårsafton blev lika fin den. Vi bestämde oss för att stanna hemma, istället för att åka på casino med några andra ut laget. Vi kollade klart alla Harry Potter-filmer, åt lite nyårsmat, pratade med vänner och familj och bara myste.

Vi fick inte så några raketer på nära håll men det gjorde inget, fick en underbar kväll med världens bästa kille.

Hoppas alla ni också haft det bra. God jul och Gott nytt år ❤