How to play UNO

Mysdagar. Det har vi verkligen levt upp till. Jag beställde hem kortspelet UNO för en vecka sedan ungefär och fick det i tisdags, det enda vi gjort sedan det kom är att spela kort. I sängen, i soffan, när vi lagar mat, hela tiden överallt, men det är så roligt!! Tror inte att jag spelat sedan jag gick på lågstadiet.

Cozy days. We really lived up to that this week. I ordered the card game UNO about a week ago and it came on Tuesday, the only thing we’ve done since then is to play. In the bed, in the couch, when we cook, all the time everywhere, but it so much fun! I think I haven’t played since primary school.

img_5556

Har tränat väldigt bra den här veckan, har äntligen hittat tillbaka på riktigt. Tar min morgonpromenad vid halv nio varje morgon när Emil åker till träningen. En timme, inte alltid i solsken… Men vad gör man inte för att få fart på livet igen? Går sedan ned och tränar, en timme kondition; löpning, crosstrainer eller cykel, sedan kör jag styrka i en timme,  alltid bålövningar och rehab för knäna. Passet är uppbyggt av tre set där varje set består av två övningar som jag repeterar tre gånger. Jag hoppar till exempel hopprep en minut och kör sedan direkt armhävningar i en minut, vilar en minut och kör igen, tre gånger innan jag byter till nästa set som kan vara burpees och situps. till exempel.

Jag har alltid tyckt att styrketräning är så tråkigt. Kommer till gymmet och tänker att ”idag kör jag ben”, testar några maskiner, googlar några övningar och tillslut har jag ledsnat. Men denna uppbyggnad är så rolig! Jag gör olika övningar varje dag, får kondition på samma gång och det känns alltid som att det är över så fort fast det oftast tar fyrtio minuter till en timme. Ganska skönt när man hoppat hopprep i femtioåtta sekunder och håller på att dö men då vet att det är en minut tills vila och att det bara är två minuter kvar av hopprep efter det. Snabbt, roligt och smärtfritt, nästan. Har aldrig någonsin tidigare längtat efter att få gå ner och träna, men nu gör jag det och jag hoppas att det håller i sig. Jag mår underbart.

Kosten har kommit i ordning också, har inte haft så mycket inspiration till att laga tidigare men nu har vi försökt att laga sedan jag kom tillbaka från Sverige. Sedan nyår har vi varit duktiga på allt. Jag tror att man behöver en liten knuff med ett nytt år och en ny start för att komma över den där sista lilla tröskeln när det kommer till saker man vill men bara skjuter upp. Tacksam för ett nytt år!

I’ve been working out really good this week, I’ve finally back on track for real. I take my morning walk at eight thirty every morning when Emil leaves for practice. One hour, not always in sunshine… But you do what you have to, to get your life back on track. Then I go down to practice, one hour cardio, running, crosstrainer or bike, and after that one hour strength, and always some core and rehab for my knees. The workout contains three sets where every set contains two different exercises that I repeat three times. For example I use the jumping ropes for one minute and then I’ll go straight to pushups for a minute, I rest for a minute and then I’ll do it all over again, three times before I change the exercises witch could then be burpees and sit-ups.

I’ve always felt that strength workouts are so boring. I go to the gym and think that ”today is leg day”, I try a couple of machines, search on google for some exercises and then I’ve gotten tired of it. But with this way of working out is so much fun! I do different exercises every day, I get cardio at the same time and it always feels like the time just flies by, even though it usually takes forty minutes to an hour. Pretty nice when you’ve used the jumping rope for fifty eight seconds and are almost dying but then knows that it’s only one minute left to rest and only 2 sets of the rope left after that. Quick, fun and painless, almost. I’ve never ever before been looking forward to go and work out, but now I do and I hope it lasts. I feel great.

My diet is order as well, I haven’t had that much inspiration to cook, but I got back from Sweden we’ve really been trying. I think that you sometimes need is a little push, something like a new year and a new start to take that last step when it comet to things you want to do but keeps postponing. Grateful for a new year!

img_5270

Kan bara tipsa lite snabbt om havregrynsgröt med mandelsmör i, så otroligt gott!

Just want to tell you about oatmeal with almond butter in it, so incredibly good!

img_5615

Killarna har hemmamatch idag men jag ska stanna hemma och träffa Madison och Benita istället, bara för att få umgås nu när alla är tillbaka och innan jag åkte till Vancouver. Vi kanske tittar lite från datorn. Efter det måste jag verkligen börja packa, har inte ens börjat och jag åker i morgon. Vet redan nu att väskan kommer att bli mer än full… Vi får se hur jag gör, får checka in två kanske. Måste sätta lite fart nu så att jag hinner med allt! Hörs i Vancouver! Kramar.

The guys are playing today, a home game but I’m staying home to meet Madison and Benita instead, just to hang out now when everyone is back and before I go to Vancouver. We’ll maybe watch a little bit from the computer. After that I really need to start packing, I haven’t even started and I’m going tomorrow. I already know that my bag will be more than full… We’ll se how it goes, may have to check two bags. I should hurry now so I have time to do everything! See you from Vancouver! Hugs.