Summer’s here

Igår kom min mamma till Sundsvall för att hjälpa min bror med hans motorcykel. Hon körde den från Östavall på morgonen (på en släpvagn såklart), väldigt tidigt eftersom hon var i Sundsvall vid sex redan. Han hade uppkörning för A2 motorcykelkörkort. Det var han och sju till där och var tvungna att klara två prov för att få körkortet, ett på banan de startade på och en stadskörning. Tre av dem fick inte köra vidare efter första provet så vi var rätt nervösa inför det andra, men han klarade det (men det förstod vi ju)! Ingen i vår familj har någonsin haft en motorcykel, så jag vet inte vart han fått iden ifrån, men ändå, så coolt. Han tog med mig en sväng och det var helt otroligt. Detta är säker någonting alla som kör motorcykel säger, men jag kände mig verkligen som ett med vägen och det kändes som att naturen passerade i slowmotion. Bara wow, någon dag kanske jag har min egen.

Innan detta så var jag till tandläkaren, vid tjugo i åtta, så ganska tidigt. Allt var som vanligt; rakt, vitt, fint och bara lite tandsten sådär. Hon gav mig ”bananfluor”, sånt som vi fick i högstadiet när de skickade oss en efter en till tandläkaren för att få lite kladd på tänderna och sedan bli tillbakaskickade med en konstig smak i munnen. De dagarna var rätt sköna eftersom det nästan inte hände någonting på lektonerna, eftersom folk försvann och kom tillbaka lite som de ville.

Jaja, tillbaka till gårdagen. När jag var klar åkte jag till Elias lägenhet och städade lite så att det inte skulle se ut som att något exploderat där när han kom tillbaka. Det tog ett tag, jag har aldrig varit till återvinningen så många gånger som de senaste veckorna. Att flytta in är svårt och tar tid (men det är roligt).

Yesterday my mom came to Sundsvall to help my brother with his motorcycle. She drove it form Östavall in the morning (on a trailer of course), really early because she was in Sundsvall by six already. He had his driving test for A2 motorcycle license. Him and seven others were driving and they had to do two different driving tests, one at the track they started at and one city driving. Three of them didn’t pass the first one so were a bit nervous before the second one, but he passed that too (but we new that before already)! No one in our family has ever had a motorcycle, so I don’t know what he got the idea from, but still, so cool. He took me for a ride and it was amazing. This is probably something every person that drives a motorcycle says, but I felt so close to the road and it felt like the nature around us passed us in slow motion. Just wow, some day maybe, I got my own.

Before that, I went to the dentist, at seven forty, so pretty early. Everything was as usual; straight, white, nice and just some tartar (you know). She gave me some ”banana fluorine”, just like the stuff we got in secondary school when they sent us one by one to the dentist to get some paste on our teeth just to be sent back again with a bad taste in our mouths. Those days were great because nothing really happened in class since people disappeared and came back as they wanted.

Well, back to yesterday. When I was finished I went by Elias’s place to clean a bit so it wouldn’t look like something exploded in there when he got back. It took a while, I’ve never been to the recycling station as much as I have these past couple of weeks. Moving in to a new place is hard and it takes time (but it’s fun). 

IMG_1986

IMG_1983

IMG_1992

När min mamma var klar (hon åkte och shoppade lite när min bror åkte på jobbet), så hämtade hon upp mig och jag följde med hem till Ånge, jag Diesel och whisky. Jag har varit med familjen hela dagen idag, vid mina föräldrars stuga som de fick efter farmor när hon gick bort. Jag älskar att vara där, bara få komma bort från allt, det ger mig lugn. Förhoppningsvis har Emil och jag vår egen stuga i närheten om några år. Men deras stuga räcker så länge. Den här dagen har helt enkelt varit superbra, och varm, tjugoåtta grader, helt otroligt!

When my mom was ready (she went to shop a bit after my brother left for work), she picked me up and I came with her home to Ånge, me, Diesel and Whisky. I’ve been with my family all day, at my parents summer cabin that they inherited from grandma when she passed. I just love being there, just to get away from everything else, it gives me peace. Hopefully Emil and I will have a place of our own close by in a couple of years. But for now their cabin will do. This day has just been a great day, and warm, twenty eight degrees Celsius (eighty two degrees Fahrenheit), unbelievable! 

IMG_2363

IMG_2050

IMG_0118

IMG_2019

IMG_2026

Jag ska åka dit i morgon också, mamma och pappa sover där inatt. Jag är i Ånge hos Emils föräldrar, så jag kan sova med katterna.

I’m going out there tomorrow again, mom and dad are sleeping there tonight. I’m in Ånge at Emils parents, so I can sleep with my cats.