Travel day (Vegas)

2019-06-16

Resan till Vegas var kanske den värsta resan någonsin, eller den värsta jag varit med om i alla fall. Jag har tagit många av dem men ingen lika frustrerande… Vi vaknade vid halv sex och gjorde oss klara. Irene och Torbjörn kom förbi runt sex och hämtade upp lite saker som vi ville skicka direkt till Gotland, typ våra golfbagar. Vi packade sedan resten, stängde resväskorna och väntade sedan in Elias, vid halv sju, (eller lite senare) åkte vi Mot Stockholm Arlanda flygplats.

Vid Arlanda checkade vi in våra väskor och gick igenom säkerhetskontrollen. Åt lite lunch/sen frukost och gick sedan till gaten. Fyra kontroller senare så satt vi på planet. Vid tjugo över tolv lyfte planet mot New York. Tiden gick jättefort, vi fick lunch efter kanske en timme och sedan somnade jag som en stock och sov tills det var ungefär två timmar kvar av resan, precis i tid till fikat. En riktigt lång och tung sömn alltså. Jag drömde om palmer, helikopterturer och havet. Såg sista timmen av Moana med Emil innan vi landade, bästa flygningen någonsin…

2019-06-16 Sunday

So the journey to Vegas was kind of the worst travel day ever or the worst one I’ve had at least. I’ve had a lot of them but not as frustrating… We woke up at five thirty and started to get ready. Irene and Torbjörn came by around six and collected a couple of things we were sending straight to Gotland, like our golf bags. We packed the rest, closed our bags and then waited for Elias to come by, at six thirty (or a little bit later) we left for Stockholm Arlanda airport.

At Arlanda we checked our bags and went trough security. Ate some lunch/late breakfast and then walked to the gate. Four controls later, we sat on the plane. At h the half past one the plane took off towards New York. The time went by so fast, we had lunch after one hour maybe and then I fell a sleep right away, a really hard and long sleep, dreamt about palm trees, helicopter tours and the ocean, suiting. I woke up with two hours left, just in time for the fika (so.. the sandwich and the juice). Saw the last part of Moana with Emil and then we landed, best flight ever…

IMG_0565

IMG_0573

…och sen kom vi till den värsta platsen någonsin, Newark flygplats. Ingen självservice vid dator som i Chicago, bara en millång kö… och den rörde sig så långsamt! Det blev tightare och tightare med tid, vi hade en timme och fyrtiofem minuter tills nästa flyg skulle gå (väldigt tight ändå kan man tycka). Flyget från Sverige landade tidigare än planerat och vi fick lite mer än två timmar på oss och vi trodde verkligen att vi skulle hinna, men efter ett tag började hoppet sakta försvinna. Ibland rörde sig kön fortare och ibland stod den helt stilla igen. Nästa flyg skulle gå tjugo i fem och vi var klara bara minuter innan. Vi skyndade oss att hämta våra väskor och skulle bara lämna av dem utanför för att checka in dem igen till Las Vegas men skanningen fungerade inte så vi fick ta dem till ett annat ställe, det fanns bara inte att vi skulle hinna (planet hade faktiskt åkt redan). Vi gick ner till kundservicen och ställde oss i en ny kö. Efter två timmar hade vi äntligen fått nya biljetter, inte till nästa fly till Vegas dock (vi hade förmodligen missat det också) men till det som skulle åka strax innan åtta. Efter det kom kön till säkerhetskontrollen, jag har aldrig sett en så lång kö förut… Vi funderade seriöst på om vi skulle hinna med nästa flyg också. Som tur var tog vi oss till premium, eller något liknande, och behövde bara köa i trettio minuter typ. Det hade inte spelat någon roll egentligen, det visade sig att vi inte skulle få lämna Newark flygplats förens halv elva ändå. Avgångstiden sköts upp hela tiden på grund av åskväder utanför. Roligt. Vi stod i kö igen i trettio minuter för att få information och platser bredvid varandra på planet och efter det satt vi bara på golvet och väntade. Värsta dagen någonsin, även om den startade ganska bra…

…and then we came to the worst place ever, Newark airport… No self service computers like in Chicago, just a mile long line… and it moved so slowly! The time was running out, we had one hour and forty five minutes util the next flight would leave (really tight anyway, I would say). Our flight form Sweden got there early so we had a bit more than two hours and we really thought we would make it, but after a while our hope slowly started to disappeared. Sometimes the line moved faster and then it went back to not moving at all again. Our next flight left at twenty to five, and we were done just a couple of minutes before that. We hurried to pick up our bags and then were to drop them off again outside to be rechecked to Las Vegas but the scanning at the rechecking didn’t work. So we had to take them to another place and there were just no chance in the world that we would make it (the plane had actually already left). We went down to the customer service and waited in a new line. After two hours we finally had new tickets, not to the next flight out to Las Vegas (we probably would have missed that too though), but to the one that left just before eight. After that came the line to security, I’ve never seen such a long line before… We seriously wondered if we would make this flight too. Luckily we slipped passed the premium checked, or something, and just had to stand there for thirty minutes or so… It really wouldn’t have mattered, as it turned out we wouldn’t leave Newark airport until ten thirty anyway. They kept changing the time because there was a thunderstorm outside. Fun. We stood in line again for thirty minutes to get some info and to be seated next to each other on the plain and after that we just sat on the floor and waited. Worst day ever, even though it started out pretty well…

Skärmavbild 2019-06-18 kl. 14.57.08 2

IMG_2823

Vi kom till Las Vegas vid två på måndag morgon och bokade om helikopterturen som annars skulle varit klockan sex. Vi hade inte klarat av det. Vi hämtade vårt bagage och tre killar hämtade oss och körde oss till hotellet, Encore at Wynn Las Vegas. Så lyxigt hotel, det var så stort och de have service av världsklass, jag behövde inte ens öppna min resväska själv. Vi gick raka vägen till rumen och la oss på en gång, vid fyra på morgonen.

We arrived in Las Vegas at two in the morning on Monday and rescheduled our helicopter tour that we were suposed to take at six. We would not have made it. We got our luggage and three guys picked us up and drove us to the hotel, Encore at Wynn Las Vegas. Such a fancy hotel, so big and the best service ever, I didn’t even had to open my suitcase by myself. We went straight to our rooms and went to beed at four in the morning.

IMG_2832

IMG_0605