Autumn

Då var vi här igen, vi lämnade Sundsvall och vårt hem för att starta säsongen. Inte allt för långt denna gång dock. Vi har landat i Växjö och Tequila har slutat att kissa inne, allt är toppen! Hon har blivit så stor, för stor!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder på henne, hon växer för fort och är nu en femtonkiloshund. Förhoppningsvis är det inte en månad och tio kilo till innan jag bloggar igen.

And we’re here again, we left Sundsvall and our home, to go start the hockey season. Not too far this time though. We’ve settled in Växjö and Tequila has stoped peeing inside, everything is great! She’s getting so big, too big!

I thought I would post some photos of her, she’s growing too fast and is now a fifteen kilos dog. Hopefully it wont be a month and ten more kilos until I post again.

Vi har varit här i nästan fyra veckor nu och det har varit mycket. Första veckan packade vi bara upp och försökte få ordning på allt. Elias kom ner en sista gång och vi gick ut, det enda jag kan säga om det är att vi hade en tuff första söndag i Växjö. Veckan efter blev jag sjuk, väldigt sjuk, tappade rösten… och förra veckan umgicks vi bara, för första gången på länge, myste, tog det lugnt, kurerade mig, och nu är det september, min månad! Jag kan äntligen börja använda mina kappork, höga stövlar, löven börjar bli gula och röda, det blir KALLT och jag fyller år (kommer inte ihåg hur gammal jag blir, är dock fortfarande ungdom när jag köper biljetter… hehe). Det är månaden som jag kommer igång på riktigt, jag försökte i Augusti men det var bara för rörigt då.

Emil åkte två veckor innan mig, lämnade mig i ett kaos, det var lite tufft (men allt var värt det). Det sista Tequila gjorde innan Emil åkte var att äta upp plastspännet på hans keps, så vi började veckan med att åka till veterinären några gånger. Vi vaknade en gång i timmen de fyra-fem nätterna för att gå ut, för att hon fick diare, ja diare. Jag sov typ inte på två veckor, seriöst. OCH under tiden var jag tvungen att göra klart allt i lägenheten, eftersom vi skulle hyra ut den. Även packa alla våra personliga saker.

Emil kom hem sista helgen och vi packade allting i ett släp, lämnade en ostädad lägenhet bakom oss, packade in våra djur och lämnade för Växjö. Resan tog tolv timmar och jag var så trött men kunde ändå inte sova, en tråkig lång resa.

Vi fick lite hjälp med städningen denna gång, eller vi använde ett städbolag. Första året vi åkte till USA städade jag själv, det tog en vecka. Förra året hjälpte mamma mig, det tog tre hela dagar, vi var helt slut efteråt, så jag är tacksam att jag inte behövde göra det själv denna gång… Glad att Emil sa ”inte en chans” till att vi skulle göra det den söndagen innan vi åkte. Hehe.

Jag tänker lägga ut lite bilder på lägenheten någon annan dag, ni får en på vårt sovrum (för att jag saknar det).

We’ve been here for almost four weeks now and it’s been bussy. The first week, we just unpacked and tried to get everything in order. Elias came down one last time and we went out, the only thing I can say is that we had a tough first Sunday in Växjö. The week after that I was sick, super sick, didn’t even have a voice… and last week we just spent time together, for the first time in a while, cuddled, chilled, recovered. And now it’s September, my month! I can finally start to use my coats, high boots, the leaves start to turn yellow and red, it gets COLD and I’ll celebrate my birthday (can’t remember what I’m turning. I still go as a youth when I buy tickets though.. hehe). It’s the month I get started for real, I tried in August but there were just too much going on.

Emil left two weeks before me, kind of left me in a mess, I had a bit of a har time (all worth it though). The last thing Tequila did before Emil left was to eat the plastic snapback thingie on his hat, so we started the first week by going to the vet a couple of times. We woke up every hour the four-five first nights to go out, because she got diarrhea, yes diarrhea. I didn’t sleep for two weeks, seriously. And in the meantime I had to finish everything in our apartment, since we were renting it out. Also pack all of our personal stuff.

Emil came home the last weekend and we packed everything in a trailer, left a dirty apartment behind, packed our animals and then left for Växjö. The drive took twelve hours and I was so tired but couldn’t sleep, a boring long trip.

We got some help with the cleaning of the apartment this time, or we used a cleaning company. The first year we left for USA I did it myself, it took a week. Last year mom helped me, it took three full days, we were exhausted, so I’m grateful I didn’t have to do it myself this time… Glad Emil said ”no way” to do it ourselves that Sunday before we left. Hehe.

I’ll post some pictures some other day of our place, here is one of our nice bedroom (because I miss it).

IMG_6446

Så som jag sa, september är här, därmed också min energi och jag ska börja blogga igen. Jag har också börjat en kurs i ekonomi, entreprenörskap och marknadsföring. Det ska bli så kul, jag har funderat på att starta eget ett tag och efter denna kurs vet jag förhoppningsvis hur man gör.

Vi är fortfarande i försäsong i några dagar till, fem för att vara exakt. Snart börjar det på riktigt och jag längtar så mycket! Nu ska vi gå ut med Tequila och sen ska vi sova! Vi hörs i morgon, tänker jag. Sov gott.

As I said, september is here, I got my energy back and I’ll start the blogging again. Today I’m also starting a course in economy, entrepreneurship and marketing. It’ll be so much fun, I’ve been thinking about starting my own business for a while an after this course I’ll hopefully know how to.

We’re still in preseason for a couple of days, five to be exact. Soon it’ll start for real and I can’t wait! We’re taking Tequila out now and then we’re going to bed. Planing on talking to you tomorrow again. Sleep tight.