Coat season

Idag har jag städat lite, eller i alla fall köket och vardagsrummet (de enda rummen som räknas). Jag lagade också palsternackssoppa. Den blev så god! Vi börjar få grepp om det nu. För två veckor sedan började vi beställa hem varor från en mataffär i närheten. Dom plockar varorna och vi hämtar dem. Det är faktiskt riktigt kul att sitta på söndagskvällarna och gå igenom vad vi vill äta varje dag under veckan, till lunch och middag, beställa alla ingredienser och sen de hur mycket pengar vi sparar. Vi har varit väldigt lata hela sommaren, beställt hem och ätit ute. Vi har lätt gjort av med femtonhundra på två dagar. Nu gör vi av med det på en vecka, det kallas planering. Det är nog absolut det bästa med det, även om jag faktiskt börjar gilla att laga mat och prova nya saker. Det får mig också att må så bra, riktigt bra, att veta vad det är vi stoppar i oss. Det har dock varit lite svårt att komma på vad vi ska laga, fantasin och google har sina gränser, så om någon kan ge oss lite tips vore det väldigt uppskattat!

När Emil kom hem från arenan efter morgonträningen tog vi med Tequila på en promenad runt sjön och tränade henne även lite, lydnadsträning. Hon är helt otrolig, ibland galen men mestadels otrolig!

Jag plockade även upp ett paket idag, ett jag har längtat efter. Jag väntar fortfarande på en lång kappa i ljusbeige men jag var tvungen att ha en kort också, fägen är vara så mycket jag. Ingen varm ton alls, men ändå mjuk. Köpte mig en tröja och en halsduk också, allt från Filippa K. Det har varit ett av mina Svenska favoritmärken så länge. Stilrent och elegant. Jag kommer definitivt ha på mig det i morgon, troligtvis alla tre… Som alltid när man köper något nytt, man har på sig det tills man skaffar något nyare, något annat.

Today I’ve been cleaning a bit, at least the kitchen and the living room (the only room that counts). I’ve also cooked a parsnip soup. It was so good! We’re starting to get the hang of it now. Two weeks ago we started to order home from a supermarket near by. They collect everything and we just pick it up. It actually fun to, Sunday night, sit and go through what we want to eat every day that week for lunch and dinner, ordering all of the ingredients and then see how much money we’re saving. We’ve been really lazy the whole summer, ordering in and going our to eat. We’ve easily spent fifteen hundred in two days. Now we spend that in a week, it’s called planing. That’s definitely the best part, even though I’m really starting to enjoy cooking and trying new things. It also makes me feel good, really good, knowing what it is we eat. It’s a bit hard to come up with things to cock though, the imagination and google have their limits, so if anyone can give me some tips, that would be highly appraised!

When Emil got back from the arena after his morning workout we took a walk around the lake with Tequila and then trained her a bit, obedience training. She’s just amazing, sometimes crazy but mostly amazing!

I also picked up a package today, one I’ve been looking forward too. I’m still waiting on a long coat in light beige but I had to get a short one too, the color is just so much me. Not warm in any way, but still soft. Got myself a shits and a scarf too, everything from Filippa K, it’s been one of my favourite Swedish brands for so long. Simple and elegant. I’ll definitely wear it tomorrow, probably all of it… Like always when you get something new, you wear it until you get something newer, something else.

F1421U00J-B11@2

För två dagar sedan spelade Växjö sin första match för säsongen mot Luleå, i Luleå. De förlorade tyvärr men det känns så bra att det är igång. I morgon har de sin första hemmamatch, kan inte bärga mig att kolla!

Vi ska ta ut Tequila en sväng till och sedan ska vi gå och lägga oss, måste vara redo för vinst i morgon! Jag hoppas att ni alla haft en bra dag, godnatt!

Two days ago Växjö played their first game of the season against Luleå, in Luleå. Unfortunately they lost but it feels so good that they finally started. Tomorrow they have their first home game, can’t wait to go! 

We’re taking Tequila for another walk then we’re going to bed, have to get ready for a win tomorrow! I hope all of you have had a great day, Good night!