A girl in a café

Det var varit en lång dag, men väldigt bra! Vaknade tidigt för att köra Emil till arenan, de åkte buss till Karlstad direkt efter morgonträningen, så jag körde honom så att jag inte skulle vara utan bil. Vi åkte hem och jag och Tequila gick en promenad, vädret var så fint, kallt och soligt, bara helt perfekt! När vi kom tillbaka duschade jag och började sedan plugga lite, läste så mycket jag hann innan en av tjejerna i min arbetsgrupp hörde av sig. Vi bestämde för några dagar sedan att vi skulle träffas och påbörja vår första uppgift. Hon är och hälsar på i Växjö så det var ju bara perfekt, de andra i vår grupp är fån städer som ligger fyra-fem timmar härifrån. Vi träffades på ett café inne i stan. Jag visste inte att Emil skulle åka redan idag, för matchen i morgon, så jag fick ta med mig Tequila. Vi hade det lite körigt att ta oss dit (blåsande löv, människor som gick förbi, skällande hundar runt varje hörn) men när vi väl kom dit la hon sig bara ner och sov hela tiden vi var där, i tre timmar. Bästa hunden. Tio minuter innan vi skulle gå, när vi började packa ihop, så satte hon sig några gånger, men väntade tålmodigt på mig. Vi promenerade tillbaka till bilen och tog en sväng i en park där hon kissade, DEN bästa hunden!

När vi kom hem såg jag att hon hade någonting på sidan av nosen, det syntes knappt. Första fästingen jag någonsin sett, så äckligt… Jag trodde att vi skulle hitta en var och varannan dag eftersom det är så vanligt såhär långt söder ut i Sverige, så jag är glad att vi bara haft en än så länge. Jag har köpt ett halsband som ska hjälpa mot dem så jag ska sätta på henne det varje gång vi går ut nu, bara för säkerhets skull!

Nu har vi varit hemma hela kvällen och lekt och myst. Vi ska ta en sista promenad innan vi går och lägger oss. Ikväll blir det två tjejer i sängen. Hon sover bara där när Emil är borta (eller jag), det är för trångt för henne annars. Det ska bli så mysigt! God natt på er, jag hoppas att ni alla haft en bra dag, vi hörs snart!

It’s been a long day, but a nice one! Woke up early to drive Emil to the arena, they left with the bus to go to Karlstad right after the morning workout, so I drove him to get the car. When we got home me and Tequila went for a walk, the weather was so nice, cold and sunny, just perfect! When we got back I showered and then started to study, read as much as I had time to before one of the girls in my working group contacted me. We made plans to meet up and start our first assignment a couple days ago. She was visiting Växjö so that was just perfect, the other people in our group are from cities four-five hours from here. We met at a café downtown. I didn’t know Emil was leaving today, for the game tomorrow, so I had to bring Tequila with me. We had a little bit of a struggle to get there (leaves flying in the air, people walking by everywhere, dogs barking in every corner) but sitting there, she just laid down and slept the whole time we were there, for three hours. Best dog. Ten minutes before we left, when we started to wrap it up she sat up a couple of times, but waited patiently for me. We walked back to the car and then took a walk in a park where she peed, THE best dog!

When we got home I saw that she had something on the side of her nose, barely visible. The first tick I’ve ever seen, so nasty… I thought we would find one every other day when we got here, since they are so common this far south in Sweden, so I’m glad she’s only had that one so far. I bought a collar that are supposed to help against them so I’ll put that one on her every time we go out from now on. Just in case!

Now we’ve been home the whole night and just played and cuddled. We’re taking one more walk before we go to beed. Tonight there’ll be two girls in the beed. She only sleeps there when Emil is away (or me), there’s not enough space for her otherwise. It’ll be cosy! I hope all of you have had a great day, talk to you soon!

IMG_8160